Momente ȘOCANTE la Barcelona. Lumea fuge îngrozită pe străzi. . . Sunt 337 de răniţi…

744

Aproximativ cinci milioane şi jumătate de catalani sunt chemaţi duminică la vot, într-un referendum pentru independenţa faţă de Spania organizat de autorităţile regiunii, dar Guvernul de la Madrid consideră iniţiativa neconstituţională, luând deja măsuri împotriva desfăşurării plebiscitului. Încă de la primele ore, Poliţia a intervenit în forţă, pentru a împiedica oamenii să voteze. Urne au fost confiscate, iar oamenii au fost bruscaţi de forţele de ordine. În jurul prânzului, Poliţia a folosit şi gloanţe de cauciuc. 337 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor, potrivit guvernului separatist catalan.

Update 16.00 Potrivit BBC, care citează oficiali catalani, 337 de persoane au fost rănite.

Update 15.15. Situaţie unică. Pompierii au făcut scut uman în faţa jandarmilor, pentru a-i proteja pe cetăţenii.

Update 15.00. Au fost şi situaţii în care forţele de ordine au fost învinse de cei care au vrut să voteze. Aceştia au format un cordon pentru a trece de poliţişti. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

Update 13.42 El Pais notează pe Twitter că premierul regional catalan, Carles Puigdemont, a rezumat referendumul pentru independenţă printr-o frază: „Bastoane contra urne de vot”.

Pe reţelele de socializare au devenit virale imaginile în care Poliţia descinde în secţiile de vot, cu forţa.

 

Update 13.33. Gerdard Pique, jucător de Fotbal al FC Barcelona, a postat pe contul său de Twitter o fotografie, după ce şi-a exercitat dreptul la vot.

Update 13.30 Guvernul regional catalan confirmă că sunt 38 de răniţi, în urma incidentelor. 35 au răni uşoare, dar trei persoane sunt într-o stare mai proastă.

Loading...

Primarul Barcelonei, Ada Colau l-a catloga pe premierul Spaniei „laş” şi i-a cerut demisia, întrucât încalcă drepturi fundamentale. Presa spaniolă vorbeşte de 38 de răniţi în urma incidentelor.

Situaţia din Spania devine dramatică. Există şi mai mulţi răniţi, în urma confruntării dintre forţele de ordine şi un grup de cetăţeni, în cartierul Barcelonetta. Oamenii au fost împiedicaţi să intre în secţia de vot din incinta Şcolii Mediterania, anunţă agenţia EFE.

Poliţia a confirmat că a folosit gloanţe de cauciuc pe o stradă din Barcelona, notează El Pais. 

 În Madrid, în Piaţa Mayor, a avut loc o altercaţie între cei care susţin unitatea Spaniei, şi un bărbat care a cerut dreptul la libertate de expresie. 

 

ncidente fără precedent în Barcelona!

Incidente fără precedent în Barcelona! Aproape 5,5 milioane de alegători sunt chemaţi duminică la urne pentru a se pronunţa asupra independenţei Cataloniei, într-un scrutin marcat de numeroase controverse, pe care Madridul l-a declarat ilegal. Încă de la primele ore ale dimineţii s-au format cozi a secţiile de votare —> http://bit.ly/2g15kSG

Posted by Click.ro on 1 Octombrie 2017

 

Loading...