Momente GROAZNICE in saloanele ranitilor de la COLECTIV “Se trezesc din coma si cer oglinda!”

1567

A trecut aproape o luna de la incendiul devastator din clubul Colectiv, insa tragedia pare sa nu se mai termine. 60 de persoane si-au pierdut viata pana in acest moment, iar cei care isi revin din coma trec prin momente greu de imaginat.61744906

Au trecut trei saptamani de cand Romania este in doliu. Ziua de 30 octombrie va ramane, cu siguranta, drept una dintre cele mai negre din istoria tarii noastre.

In vinerea cu pricina, in jurul orei 22:30, clubul Colectiv din Capitala a luat foc, dupa ce scantei din artificii au atins buretele care capitona stalpul de rezistenta. Pentru ca tavanul era din lemn, focul a mistuit totul in mai putin de doua minute.

 Bilant devastator

Bilantul incendiului este de-a dreptul devastator: 60 de morti pana in acest moment si alte 70 de victime care se lupta in fiecare clipa pentru viata lor. Cei trei patroni ai clubului sunt dupa gratii si risca ani grei de inchisoare, insa nici macar asta nu alina durerea familiilor. In spitalele din tara si din strainatate, victimele incendiului devastator suporta cu greu durerile, motiv pentru care sunt in permamenta sedati.

Loading...

Li se administreaza morfina, insa, atunci cand efectele calmantelor trei, ei urla de durere, sub privirile sfasietoare ale rudelor, care nu stiu cum sa faca fata presiunii psihice.

Pacientii se ingrozesc atunci cand se uita in oglinda!

In prezent, dintre cele 70 de victime ale incendiului, zece sunt in stare critica. Ceilalti se refac treptat, iar unii au fost scosi de medici din starea de coma indusa. Pentru majoritatea, greul de abia acum incepe:

”Este ceva infiorator. Pacientii cer oglinzi, vor sa se vada. Parintii fac tot posibilul pentru a-i convinge ca nu este cel mai potrivit moment pentru acest lucru, insa, victimele insista. Cand se vad fara piele pe fata, incep sa tipe, urla la propriu, spun ca arata precum niste monstri, incearca sa isi duca mana la fata, insa nu au voie. Suntem nevoiti sa ii sedam imendiat, pentru a-i calma.

Sunt momente greu de descris in cuvinte. Si noi, cadrele medicale, plangem cot la cot cu parintii. Pe pacienti ii asteapta cumpene grele, un calvar care se va termina peste cativa ani. Operatii peste operatii, perioade lungi de stat in spital. Copiii astia vor reusi cu greu sa mai duca o viata normala”, a declarant un cadru medical, care din motive lesne de inteles a preferat sa ramana sub protectia anonimatului.

Loading...