Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici:”Statul trebuie să recupereze aproximativ 1,2 milioane de lei de la familia Iohannis…”

221

Statul trebuie să recupereze aproximativ 1,2 milioane de lei de la familia Iohannis, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care a anunțat că ANAF a demarat acțiunea de recuperare a sumei încasată drept chirie, în urma unui imobil pe care președintele Klaus Iohannis l-a pierdut în instanță.

„Nu sunt genul care să acționeze la comandă și nu înțeleg această abordare, la mine nu este cazul. (…) Vorbim de un imobil din strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, acel imobil pe care în perioada 2001-2015 a aparținut familiei Iohannis și a mai fost încă o persoană. Statul trebuie să-și recupereze sumele aferente acelei perioade. Astăzi, statul nu este drept proprietar al acelui imobil. (…) Asta înseamnă că se poartă discuția între cine este proprietarul imobilului din strada Nicolae Bălcescu, fie statul român, fie o altă persoană care a dispus în instanță o astfel de acțiune, revendicând o parte a acelui imobil. Discuția se poartă între cine este proprietar. Sigur, familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil. (…) Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii. Sumele au fost 1,28 milioane chiria pentru care s-a plătit impozit de către familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clară. De asemenea, impozitul. (…) Suma de aproximativ 2,6 milioane trebuie să fie recuperată de statul român. Noi spunem că statul român este propietarul acelui imobil. (…) Deci din partea familiei Iohannis 1,28 milioane de lei plus cealaltă parte implicată, ambele părți trebuie să plătească către stat această sumă”, a spus Teodorovici, care a adăugat că Iohannis are datoria morală de a returna banii către stat.

Loading...

Reacție dură din Guvern, după ce Iohannis a atacat la CCR proiectul-mamut al lui Dragnea

Loading...