Mihaela Miroiu, profesoara universitara la SNSPA are solutia: cum putem scapa de PSD

466

Mihaela Miroiu, profesoara universitara la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), ii indeamna pe romanii responsabili sa se implice politic cat mai mult, aceasta fiind singura sansa prin care Romania ar putea scapa de „acesti insi” de la guvernare.

„Va rog, nu va risipiti inteligenta civica si profesionala. Jucati politic. Altfel, deveniti jucarii”, este apelul Mihaelei Miroiu.

„Cred ca:
1. Ne facem iluzii daca mai credem ca o postare indignata ne rezolva statutul de cetateni.
2. Ne facem iluzii daca credem ca societatea civila are putere: are doar influenta. E drept, influenta poate sa fie uriasa, numai pentru o putere cu bun simt minim. Daca nu, nu.
3. Acesti cetateni care ne conduc nu au doar intentii hraparete, imunde si demolatoare. Nu au nici macar imaginatia sa priceapa ca exista alta specie in afara celei din care fac parte. Pe scurt, fac tot ce pot sa ne judece in oglinda.
4. Ne facem iluzii daca credem ca acesti insi vor pleca de la guvernare altfel decat prin justitie sau vot.
5. Cred ca e timpul sa ne exercitam cetatenia in sens profund politic, mai ales cei care mai au o mare parte de viata in fata. Altfel ne jucam cu margele de sticla.
6. Va rog, nu va risipiti inteligenta civica si profesionala. Jucati politic. Altfel, deveniti jucarii.
7. Va imbratisez cu speranta in tot ce faceti, astfel incat sa traim impreuna omeneste”, a scris Miroiu pe Facebook.

loading...

Mihaela Miroiu este profesoara universitara la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), conducatoare de doctorat in Stiinte Politice si preda cursurile Ideologii politice actuale, Etica in relatii internationale, Teorii politice feministe. Interesele sale de cercetare vizeaza teorii politice, cu accent asupra teoriilor politice feministe, Etica politica, ideologii politice actuale si politici de gen.

Ea s-a implicat, prin diverse contributii institutionale, civice si mediatice pentru dezvoltarea filosofiei, stiintelor politice si a democratizarii in Romania. A fost decana a Facultatii de Stiinte Politice din SNSPA intre 1997-2001, a initiat primul program doctoral de Stiinte Politice din Romania in 2000.

loading...