Mesaj foarte DUR, al lui Dacian Ciolos ,la adresa guvernantilor:„Iresponsabililor!”

340

 

Fostul premier Dacian Ciolos a postat un mesaj foarte dur pe Facebook, duminica noapte, dupa ce au aparut confirmari ca PSD se pregateste sa confiste contributiile romanilor la Pilonul II de pensii.

„PSD se joaca din nou cu nervii si cu pungile romanilor care contribuie la Pilonul II de pensii, dupa o metoda deja testata: lanseaza ideea unui proiect de lege care ar putea enerva contribuitorii, asumat de institutii ale statului (nu cel “paralel” ci cel condus de PSD) dupa care iese un membru marcant al aceluiasi partid de guvernamant care contrazice proiectul in cauza.

Tactica asta au mai folosit-o. Este menita sa repartizeze tensiunea ce se poate acumula intinzand nervii in mai multe serii mici, pentru a nu rupe coarda in momentul in care masura chiar va fi luata.

Din pacate pare tot mai clar faptul ca bugetul ajunge pe drojdii si e nevoie sa se deturneze conductele care alimenteaza bazinul de rezerva al cetatenilor (Pilonul II) spre bazinul curent al Guvernului care incepe sa sece.

Cam la asta se reduce “bunastarea” pesedista. Te faci stapan pe robinetele si conductele celor care produc si pui eticheta ta pe produsul final imbuteliat si distribuit ca fiind al tau.

Iresponsabililor, nu mai cheltuiti ce nu aveti, nu va mai jucati cu banii cetatenilor!”, a scris Ciolos pe Facebook.

Guvernul Romaniei vrea sa suspende plata contributiilor pentru pensiile administrate privat – Pilonul II – in perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat in programul legislativ al Guvernului Romaniei pentru acest an, perioada mai – decembrie.

Programul legislativ a fost publicat pe site-ul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul.(Continuarea, mai jos…)

loading...

Proiectul prevede o incasare integrala la buget pentru contributiile CAS si ”suspendarea contributiilor in perioada 1.07-31.12.2018”.

Totodata, proiectul vizeaza o contributie fixa de 84 lei in primul an, care ar urma sa creasca anual pana la 125 lei in cinci ani. Aceasta contributie ar urma sa fie dedusa din impozitul pe venit.

In plus, proiectul prevede o contributie a angajatorului egala cu a angajatului si dedusa din impozitul pe profit in functie de marimea companiei – 50, 25 sau 10 angajati.

Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca informatiile privind intentia Executivului de a introduce ”contributivitate zero” la Pilonul II de pensii sunt ”o prostie si o minciuna”, el spunand ca nu exista un proiect oficial care sa prevada reforma sistemului de pensii.

”Eu sunt mai dur si doamna prim-ministru este mai eleganta. Va spun ca este o prostie si o minciuna. Asta ca sa nu complicam raspunsul”, a declarat Liviu Dragnea, in momentul in care premierul Viorica Dancila a fost intrebata daca Guvernul vrea sa introduca o cota zero la contributiile la pilonul II de pensii.

El a mai spus ca nu exista niciun proiect oficial care sa prevada reforma sistemului de pensii: ”In momentul in care orice institutie privata, publica, isi da cu parerea despre ceva ce nu exista, este doar parte dintr-un corp de oameni care critica asa pentru ca trebuie sa critice. Despre ce reforma a sistemului de pensii vorbim cand nu a aparut nimic oficial, nu am inceput o discutie clara? Despre ce pilon II de pensii putem vorbi in conditiile in care nimeni in mod oficial nu a prezentat un proiect?”.

Discuțiile cu SRI și SIE s-au încheiat:”Ambasada României de la Tev Aviv, va fi MUTATĂ la Ierusalim…”

loading...