Mare atenţie cât de tare apăsaţi pedala de acceleraţie. Dispare marja de eroare a radarelor

284

Mare atenţie cât de tare apăsaţi pedala de acceleraţie.

Poliţiştii vă vor taxa dacă aţi depăşit limita legală de viteză, chiar şi doar cu câţiva kilometri şi asta pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca marja de eroare a aparatelor radar să nu mai fie luată în considerare la contestarea amenzilor. Decizia intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Aparatele Radar au o marjă de eroare tehnică, lucru ştiut încă de la omologarea aparatului. Aceasta a fost mereu un argument invocat de şoferii care au contestat amenzile primite pentru viteză.

Lucrurile se vor schimba şi asta pentru că Instanţa supremă a decis să NU mai ia în considerare în procese marja de eroare a aparatului radar.

loading...

Decizia ICCJ: “Erorile maxime tolerate pentru măsurarea vitezei sunt cerinţe metrologice aplicabile numai în procedura de atestare a unui cinemometru(….)respectiv doar la momentul verificării şi omologării aparatului. ”

Asta înseamnă că până acum poliţistul NU vă amendă când depăşeaţi o viteză legală de 50 de km la ora cu, să zicem, 9 km la oră. După ce decizia va intra în vigoare veţi fi amendat dacă depăşiţi o viteză legală de 50 de km la oră şi cu câţiva kilometri la oră.

Poliţiştii erau indulgenţi şi pentru că ştiau că odată ce dau o astfel de amendă şoferii vor câştiga în instanţă.

Din momentul în care decizia instanţei supreme va fi publicată în Monitorul Oficial lucrurile se vor schimba în defavoarea conducătorilor auto.

Medicul care l-a ajutat pe bătrânul bătut din Brașov a reacționat DUR : „Ați greșit, domnule doctor. Nu trebuia să-l ajutați. Este un bețivan ordinar. O să fiți dezamăgiți cu toții…”

loading...