Legea offshore are implicații și ramificații mult mai extinse decât se bănuia – DOCUMENT

402

Scandalul privind Legea offshore are implicații și ramificații mult mai extinse decât se bănuia. În PSD, Mihai Tudose era cel acuzat că a făcut jocurile marilor operatori din domeniul extracției de gaze naturale, dar un document al Guvernului arată cu totul altceva.

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor a explicat că unul dintre motivele pentru care a picat Guvernul Tudose îl reprezintă legea offshore, scrie stiripesurse.ro.

”Nu vă spun mai mult. Acest guvern a căzut la o lună. Nimeni atunci nu a fost foarte atent de ce s-a încăpățânat președintele Dragnea și PSD să schimbe un guvern care raporta rezultate bune” a spus Iulian Iancu.

Ei bine, situația este mult mai complicată. În cadrul Guvernului, legea care le venea mănușă marilor exportatori a fost inițiată de Toma Petcu, ministru al Energiei și Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, recunoscut unanim drept omul lui Liviu Dragnea.(Vezi DOCUMENTUL , mai jos …)

loading...

Interesant este faptul că, la momentul inițierii legii, Busuioc era reprezentantul statului la OMV Petrom, dar și SGG la Guvern. Între timp, reprezentantul statului la OMV Petrom este Sevil Shhaideh, un om extrem de apropiat de Liviu Dragnea.

Față de varianta blândă, adoptată de Guvern și varianta dură adoptată în Parlament, sub coordonarea lui Liviu Dragnea, ceva s-a petrecut în culise. Trebuie însă remarcat că în ambele situații, Liviu Dragnea a fost cel care a coordonat procesul. Prima dată prin interpuși, apoi direct în Parlament.

Iată cum arată documentul Guvernului, intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

content-image

Printre companiile care operează în Marea Neagră se află OMV Petrom, ExxonMobil, Lukoil, Romgaz şi Black Sea Oil and Gas. Şapte platforme, interconectate, extrag gazele şi petrolul din perimetrele marine. Iar 7% din producţia de petrol a României, şi 13% din cea de gaze naturale provin de pe platformele din Marea Neagră.

loading...