La mulți ani, Simona Halep! 30 de lucruri INEDITE , pe care nu le stiai despre campioana …

693

La mulți ani, Simona Halep! Numărul 1 WTA împlinește azi 27 de ani! Liderul mondial din WTA şi-a procurat un cadou impresionant de ziua ei. Luni, pe 24 septembrie, Simona Halep a ajuns la 47 de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului mondial, şi mai are nevoie de doar 4 săptămâni pentru a-i egala recordul Victoriei Azarenka (51) Totuşi, înainte de această zi, Simona Halep a încasat o înfrângere dureroasă care poate fi pusă pe seama durerilor din zona lombară, dureri pe care le-a declarat înainte de startul acestui turneu.

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa şi a reuşit de-a lungul timpului să-şi îndeplineasă cele două visuri pe care orice tânără ambiţioasă jucătoare de tenis le are în momentul în care păşeşte pentru prima dată pe terenul de tenis: să cucerească un titlu de Grand Slam şi să fie numărul 1 în lume. Călătoria copilului care nu s-a jucat cu păpuşi, ci cu mingi de tenis, nu a fost nicio clipă uşurată de circumstanţe, însă românca din fruntea clasamentului mondial nu a renunţat nicio clipă şi a reuşit cu măiestrie să se menţină în Top 10 WTA pentru ani la rând. “Am luptat pentru fiecare meci şi pentru fiecare punct. De fiecare dată, am dat tot ce-am putut pe teren şi acesta cred că a fost secretul”, spunea campioana noastră în urmă cu 3 ani, pe vremea când câştigarea unui titlu de Grand Slam părea doar un vis frumos pe care nu doar Simona îl avea, ci o ţară-ntreagă.

A început să joace tenis la vârsta de 4 ani şi jumătate, alături de fratele său mai mare. A fost legitimată la Clubul Sportiv nr. 2 din Constanţa. A debutat în circuitul ITF (International Tennis Federation) în România, în 2006. Anul următor câştiga două turnee de simplu şi două de dublu, notează site-ul oficial WTA, www.wtatennis.com. În competiţiile internaţionale de junioare a debutat în 2008, când a reuşit să câştige turneul ITF de la Bucureşti, turneul de junioare din Italia şi Roland Garros-ul dedicat juniorilor.

Acum, Simona Halep se bucură de un succes internațional.

În cadrul unui interviu, acordat pentru TeleKom Sport, Simona ne dezvăluie câteva lucruri despre care jucătoarea nu prea vorbește.

Haideți să vedem care sunt aceste lucruri pe care nu le știam despre jucătoarea noastră de tenis!

– a jucat întotdeauna cu rachetele Wilson. Simona Halep spune că îi plac pentru că are control maxim cu aceaste cu ele. În plus, aceste rachete îi oferă putere.

– a început să-și pună plumb pe rachetă, pentru a avea mai multă greutate. Simona a mai adăugat că a încercat să joace și fără plumb, însă „mingea nu mai mergea la fel, nu mai avea aceeși putere”. Din acel moment, Halep a decis că trebuie să lucreze cu o rachetă mai grea.

– jucătoarea profesionistă de tenis din România, aflată pe locul 2 mondial, joacă cu o rachetă de 335-340 de grame. Simona a declarat că nu credea că o să ajungă să joace cu o rachetă atât de grea. La începutul carierei ei ținea în mână o paletă de 285 de grame.

Când pleacă în turnee își pune în geantă șase – opt rachete.

– Își racordează zilnic rachetele. Iar tensiunea lor este 23-24 de kilograme. Halep joacă cu Luxilon.

– nu îi place să aibă tensiune diferită pe rachete.

– Simonei ii place să controleze mingea sută la sută.

Cine îi face geranta Simonei?

– nu se atinge nimeni de geanta jucătoarei.

 “ Sunt destul de tipicară”  

– când își racordează racheta își pictează semnul Wilson la fel, întotdeauna.

– își ține racheta numai într-o anume poziție, adică întotdeauna cu semnul Wilson în sus.

– geanta Simonei Halep mai conține și clame de păr și batoane energice.

– după ce își racordează racheta, inainte de meci, Simona își ia paleta în mână și o simte în palmă.

–  folosit mașina care măsoară racordajul rachetei, însă a renunțat la ea după ce a abservat că nu mai putea să joace deloc. Și asta pentru că: „dacă nu ieșea exact numărul care trebuia, mintea mea era numai la racordaj. Și am reușit să nu mai folosesc acea mașină. Acum nu mai sunt obsedată de tensiune, vreu doar să simt racheta.” (Continuarea , mai jos …)

Loading...

Când era  mică, rupea rachete. Încă o mai face, însă doar la antrenamente.

– din decembrie, 2017, a promis că nu va mai da cu racheta de pămant: “ În Australia, cu atâtea meciuri grele, nu am dat cu nici o rachetă de pământ. Am fost foarte mândră de mine”

Nu a apelat niciodată la trucuri și nici nu va apela pentru a câștiga un trofeu

– „când o să am nevoie la toaleta sau voi dori sa mă schimb, voi merge. În rest, nu apelez la trucuri. Până acum, am ajuns locul 1 mindial fără să fac aceste lucruri și consider că dacă va veni ziua în care să câștig un Grand Slam, o să-l câștig fără trucuri.”

-după Australlian Open, Simona a plâns: „Tristetera a fost destul de mare”

– și-a propus să fie mai agresivă în teren și să ia inițiativa jocului.

La Australian Open, Simona Halep a jucat împotriva nemțoaicei Angelique Kerber 50 de winners și 50 unforced errors

-și-ar fi dorit să fie mai înaltă, cu 5 centimetri în plus, însă crede că nu ar mai fi avut aceeași viteză.

– visul ei este să câștige un Grand Slam.

– aromânii sunt oameni puternici și foarte muncitori, spune Simona Halep

Gică Hagi i-a fost sursă de încredere.

-dacă ar fi să ia ceva de la Roger Federer, Simona ar lua din felul în care se controlează pe teren.

– de la jucătorul Nadal ar lua dorința de a câștiga fiecare punct. De asemenea, ar mai lua bucuria pe care o are după fiecare meci, de parcă ar câștiga primul meci din viața lui.

– de la Serena Williams și-ar dori încrederea pe care aceasta o are: „Serena este foarte încrezătioatre în ea. Ea crede că se poate orice. Ceea ce a și demonstrat, a câștigat atâtea grand-slam-uri.. Să fii numărul 1 atâta timp și să te reântorci pe teren după ce naști, la vârsta de 37 de ani, este un exemplu.”

-nu îi vine să muște din adversar, ci din minge.

– nu cedează niciodată și luptă până la final

– îi ajută financiar pe copiii care își doresc să facă sport

– speră ca junioarele de tenis să privească cu încredere viitorul, astfel încât să mai existe o nouă jucătoare numărul 1 mondial.

Azi-dimineață, Simona Halep (26 de ani) tocmai a lăsat de înțeles că a ajuns la un numitor comun cu oficialii celor de la Nike, printr-un mesaj postat de ea pe conturile ei de socializare. Pentru acest contract, numărul doi mondial va încasa aproximativ două milioane de dolari.

”Just Do It – I Just Did It”, este mesajul Simonei, cu trimitere directă spre logoul celebrei firme de echipament sportiv.

Simona va intra astfel în echipa din care fac parteSerena Williams, Maria Sharapova, Rafael Nadal sau Roger Federer, motiv de analiză pentru presa de peste Ocean.

Halep va primi cu peste 800.000 de dolari mai mult faţă de cât încasa de la Adidas, mai punctează sursa citată. În consecinţă, suma reală pentru care Simona va semna cu celebrul brand american va fi de aproximativ două milioane de dolari. Iniţial, El Pais notase că Halep va primi doar 1,3 milioane anual, motiv pentru mulţi să se întrebe de ce a mai renunţat la Adidas.

Actualul număr doi mondial a întrerupt colaborarea cu Adidas la finalul anului 2017, după ce gigantul german a refuzat să îi mărească contractul la două milioane de euro anual, cât voia Simona. Ea câştiga din acel parteneriat un milion de euro/an.

Loading...