Bei cafea pe stomacul gol ?

1646

La ce pericol te expui dacă bei cafea pe stomacul gol ?

Acest lucru reprezintă un  şoc imens pentru întregul organism după cum subliniază unii dintre specialişti.O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv. Persoanele care suferă de gastrita pot simţi asta foarte repede. Chiar şi persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.

O cantitate mare de acid clorhidric în stomac este benefică atunci când se servește o masă bogată în proteine, pentru a le descompune mai ușor, însă în cazul în care se bea o ceaşcă de cafea pe stomacul gol, se stimulează secreția acestui acid exact când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere.

Loading...

Tocmai de aceea este indicat să se consume după masă de dimineaţă, asta pentru a stimula digestia, deoarece, în caz contrar, proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boală inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon.

Cafeaua ar trebui, prin urmare, să fie băută la o oră după ce v-aţi trezit şi după ce aţi mâncat cel puţin o felie de pâine. De asemenea, o ceaşcă de cafea băută pe stomacul gol poate provoca vărsături, dureri abdominale.

Nu bea cafea imediat dupa ce te trezesti deoarece aceasta creste productia de cortizol și este nevoie de mult timp pentru a echilibra. Cortizolul controleaza bioritmul si te tine treaz.

In concluzie, o ceasca de cafea poate stimula secretia de acid ducand la balonare si chiar varsaturi. Daca nu poti manca micul dejun imediat dupa trezire si vrei sa te bucuri cu adevarat de o ceasca de cafea dimineata, adauga lapte sau unt in ea pentru a reduce efectul.

Loading...