Klaus Iohannis :”România va găzdui un centru de comandă NATO, unde vor fi în jur de 400 de militari din țările Alianței…”

220

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Bruxelles, că România va găzdui un centru de comandă NATO, unde vor fi în jur de 400 de militari din țările Alianței.

„Vreau sa punctez ce a obtinut Romania la acest Summit NATO.  Inca din 2016,  de la Summitul de la Varsovia am incercat sa consolidm flancul estic. Am facut-o impreuna cu ceilalti de pe flancul estic si am obtinut pas cu pas o întărire a prezenței aliate și în acest an, în acest demers al nostru, am obținut două lucruri importante: un centru operațional de comandă de trei stele, între nivelul tactic și strategic, un centru important. Credem că vom avea în jur de 400 de ofițeri de stat major din toate țările NATO. Doi. Am obținut o îmbunătățire a statutului Brigăzii multinaționale pe care am înființat-o, a căpătat un statut permanent. Vom continua să negociem o prezență cât mai solidă în această brigadă „, a declarat Klaus Iohannis.

loading...

Legea offshore are implicații și ramificații mult mai extinse decât se bănuia – DOCUMENT

loading...