Klaus Iohannis a gasit soluția anti-terorism !

1851

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că atacurile care au avut loc în Europa în ultima perioadă arată că terorismul este ‘peste tot în civilizaţie’, dar şi-a exprimat încrederea că aceste probleme pot fi rezolvate prin solidaritate.

„Azi e o zi neagră pentru Uniunea Europeană. Bruxelles-ul a fost sub atac terorist, Uniunea Europeană e sub atac terorist şi, din păcate, şi Turcia a fost sub atac terorist. Aceste lucruri ne arată că terorismul e prezent peste tot în civilizaţie, că problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, dar acolo putem să intervenim noi, cu prietenia între ţări, cu solidaritatea dintre noi, avem o şansă foarte bună să rezolvăm aceste probleme. Solidaritate este, probabil, cuvântul care se potriveşte cel mai bine în această situaţie şi cred că toată lumea a rămas îndurerată, impresionată şi când am avut acele atacuri în Istanbul, Ankara, Paris şi azi, din nefericire, în Bruxelles’, a spus Iohannis, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Istanbul.

loading...

El a precizat că la aceste atacuri teroriste trebuie răspuns cu dorinţă de pace şi cu solidaritate.

‘Acestor atacuri trebuie să le contrapunem dorinţa noastră de pace, de colaborare, solidaritatea noastră în rezolvarea marilor probleme cu care ne confruntăm în regiunea în care trăim şi noi, românii, şi turcii. Sunt probleme cunoscute – terorismul, migraţia, războiul din Siria şi multe alte probleme care, din păcate, ne reţin atenţia mai mult decât am fi dorit. (…) Am toată încrederea că, împreună cu partenerii noştri, vom biruri, vom ajunge să rezolvăm aceste probleme’, a adăugat şeful statului.

loading...