Johannis se opune legii grațierii și amnistiei. „SE DOREȘTE SCĂPAREA CORUPȚILOR! „

478

O lege a aministiei şi a graţierii ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la sediul CSM.

El a arătat că o astfel de lege nu numai că „ar spăla păcatele unor hoţi periculoşi, dar ar şi albi dosarele unor politicieni”, iar dacă va fi promovată se va opune cu toată puterea funcţiei prezidenţiale.

„Un astfel de precedent creat ar duce la dispariţia egalităţii în faţa legii. De asta spun că ar duce la dispariţia statului de drept din România. Ar duce România pe o traiectorie care o depărtează de valorile europene, pe o traiectorie care ar îndepărat-o de la valorile euroatlantice în care românii cred”, a spus Iohannis.

loading...

POLITICIENII PENALI, ATACAȚI DE IOHANNIS: Dacă sistemul judiciar devine vulnerabil, nimic nu mai stă în picioare în Români

Un astfel de demers, o lege a amnistiei şi graţierii – care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoţi care pot fi periculoşi pentru persoane, poate şi pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor – ar fi o catastrofă pentru democraţia românească, domnule ministru”, a spus Iohannis, privind către ministrul Justiţiei, Florin Iordache, care se afla alături de el la CSM.

„Unii ar putea să spună că, sigur, nu e niciun fel de problemă, închisoriile sunt pline, foarte multe entităţi internaţionale ne acuză că nu facem nimic, bani nu avem că ne trebuie şcoli, hai să le dăm drumul. Doar că aceste bune intenţii cred că nu sunt numai în acest domeniu, tare mă tem că sunt politicieni urmăriţi penal, condamnaţi penal, care ar saluta o astfel de lege care i-ar scăpa de toate problemele”, a mai spus Iohannis.

loading...