Italienii amenință că vor da România în judecată

1093

Firma Salini Impregilo amenință că va da Compania Națională de Autostrăzi (CNADNR) în judecată pentru rezilirea contractului Lotului 3 de pe Orăștie-Sibiu. Italienii au anunțat că vor face apel, motivând că este o decizie nejustificată și iresponsabilă.

„Lucrările cu o valoare totală de 126 milioane de euro, începute în 20 iunie 2011 și cu termen estimat de finalizare 17 aprilie 2013, au suferit modificări repetate ale proiectului impus de către CNADNR, cauzând o creștere a costurilor și a termenului de predare, ca urmare a unor evenimente neprevăzute (alunecări de teren cu o dimensiune și întindere imprevizibilă) pe care Salini le-a gestionat în baza unor acorduri încheiate, dar niciodată respectate de către CNADNR. Salini Impregilo intenționează să conteste în toate instanțele naționale și internaționale decizia CNADNR”, potrivit unui cumunicat de presă transmis de firma italiană.

loading...

Înainte de decizia privind rezilierea contractului de construcție a Lotului 3 de autostradă Orăștie- Sibiu, oficialii CNADNR au așteptat 127 de zile o soluție din partea constructorului pentru a reconstrui cei aproximativ 200 m demolați. Dacă tot nu s-au gândit cum să remedieze lucrările Lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu, Salini Impregilo acuză CNADNR că nu a acceptat plata a încă 31 milioane de euro.

 

loading...