Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaezia, traieste zile de cosmar! Ce pedepse inumane ii aplica gardienii. „Tortura” la congelator, una dintre cele mai folosite practici…

2903

Ionut Gologan trece prin clipe cumplite de cand se afla dupa gratiile unei inchisori din Malaezia. Gardienii nu au mila atunci cand vine vorba de detinuti si le aplica pedepse inumane.

De doi ani de zile, familia lui Ionuţ Gologan, încarcerat în Malaezia pentru trafic de droguri, se luptă să-şi păstreze speranţa că tânărul va fi eliberat din iadul în care se află.  CANCAN.ro, vă prezintă acum imagini cu adevărat cutremurătoare, care demonstrează fără tăgadă, că închisoarea în care se află Ionuţ este un loc cumplit, unde poţi doar să te rogi să scapi cu viaţă din mâinile gardienilor, care se comportă inuman cu deţinuţii. Una dintre cele mai teribile pedepse este cea de tortură în „congelator”, aşa cum se numeşte o încăpere extrem de strâmtă, fără ferestre, acolo unde condamnaţii sunt închişi minimum 14 zile, conform spuselor unui deţinut care a reuşit să scape din infern.

loading...

Fiindcă pe sub clădire circulă un râu, în încăpere se menţine o temperatură extrem de scăzută, iar gardienii le dau celor pedepsiţi cu izolarea în „congelator” doar trei felii de pâine şi o ceşcuţă de lapte pe zi.

Chiar dacă sunt chinuiţi de condiţiile de izolare, asta nu îi scuteşte pe deţinuţi de o bătaie soră cu moartea aplicată aproape zilnic de gardieni. Aceştia, deopotrivă bărbaţi şi femei, se comportă ca nişte Dumnezei ai violenţei într-un iad ascuns de ochii lumii, mai spune condamnatul care a reuşit să scape din închisoarea ororilor.

În puşcăria în care Ionuţ Gologan visează la libertate sau, măcar, la executarea pedepsei într-un loc mai uman, cei aflaţi după gratii sunt loviţi cu sete cu orice le pică în mână gardienilor. Brutele folosesc fie un baston de cauciuc înmuiat în apă clocotită, fie un furtun care sfâşie bucăţi din trupurile celor pedepsiţi, care sunt legaţi fedeleş. Paznicii nu se feresc nici să-i calce cu bocancii pe deţinuţi, susţine omul care a scăpat din infernul malaezian.

Atunci când nu găsesc motive pentru a-i tortura pe deţinuţi, gardienii inventează unele, fie folosesc alte metode de tortură fizică şi psihică pentru a-i determina pe deţinuţi să clacheze. Le dau mâncarea, care oricum este sub orice critică, pe tăvi mizerabile, nespălate de zile întregi, iar, atunci când alimentele sunt comestibile, au grijă să le pună în ele gândaci şi alte insecte pentru a-i face să nu mai mănânce.

În doi ani, Ionuţ Gologan a trăit clipe cumplite în iadul din Malaezia, temându-se în fiecare secundă pentru viaţa lui. Cu toate că inclusiv Gigi Becali a încercat să îl ajute, momentan soarta lui Ionuţ Gologan este incertă

 

loading...