Iohannis, dezvaluiri despre 10 august: „S-au pregatit in mare secret pentru interventia in forta

77

Presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit, marti seara, in cadrul dezbaterii cu jurnalistii, ca a luat in calcul sa mearga pe 10 august 2018 in Piata Victoriei. El a mai spus ca nu a avut cunostinta ca Jandarmeria pregatea o interventie in forta.

„S-au pregatit in mare secret pentru aceasta interventie in forta. Acea interventie din 10 august impotriva demonstrantilor a fost cea mai grava interventie a statului impotriva cetatenilor de la mineriade incoace. Doar cu mineriadele se mai poate face o comparatie. PSD-ul a dovedit ca este anti-roman si antidemocratic. Nu pot sa am o dezbatere cu cineva care reoprezinta un sistem represiv, de sorginte comunista. Statul care actioneaza voit, neprovocat, impotriva propriilor cetateni este un sistem represiv care vine din istoria statului nationalist-comunist al lui Ceausescu.

Loading...

Am luat legatura cu structurile din zona securitatii nationale, dar paguba se produsese. Trebuie sa gasim solutii sa nu mai apara niciodata ceva similar”, a declarat Iohannis.

Intrebat daca s-a gandit sa mearga in Piata Victoriei, cum facuse anterior, cand a imbracat geaca rosie, Iohannis a confirmat.

„Am luat in calcul sa merg in Piata, dar nu am facut-o. Lucrurile erau atat de tensionate, prezenta mea ar fi agravat situatia”, a dezvaluit Iohannis.


Loading...