Iohannis A FOST PACALIT de turci cu MOSCHEEA , primind in schimb…o capela !

865

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, ca negocierile romano-turce privind construirea unei moschei la Bucuresti au inceput in timpul lui Ion Iliescu, dar problema s-a pus ca, in schimbul terenului pentru moschee, sa se dea un teren pentru construirea unei catedrale romanesti in Turcia, Klaus Iohannis in schimb negociind doar pentru o capela.

„Nu as vrea sa supun la vot daca sa facem o moschee pentru pelerinaj. Iohannis ne-a aratat la Ziua Unirii, la Iasi, ca are o caciula cu care putem sa-l facem si muftiu, la moschee”, si-a inceput Traian Basescu discursul in fata Congresului PMP, potrivit news.ro.

El a aratat ca, pentru construirea moscheei, este nevoie de o autorizatie de constructie, semnata de primarul general.

„Sper sa fie unul de-al nostru, care sa faca ce trebuie. Aici discutam de o moschee, ceea ce inseamna pelerinaj. Ceea ce a oferit Erdogan in schimb a fost o capela. O capela putem avea fiecare in casa. Daca vrea sa construiasca o moschee, Romaniei trebuie sa i se dea teren pentru o catedrala, nu pentru un mic loc de rugaciune, care sa devina si loc pentru pelerinaj, adica o adevarata poveste”, a declarat Basescu.

Fostul presedinte a recunoscut ca „a existat tot timpul in discutiile romano-turce subiectul moscheii”.

Loading...

„S-a spus ca o putem analiza pozitiv, cu conditia sa ne aratati terenul in Istanbul, pentru echivalentul unei moschei, care sa se numeasca Brancoveanu pentru ca acolo a fost decapitat domnitorul roman, cu toata familia lui”, a mai afirmat Traian Basescu.

El a tinut sa precizeze ca ceea ce au comunicat cei doi sefi de stat, Klaus Iohannis si Recep Tayyip Erdogan, este „inadmisibil in ceea ce priveste acordul partii romane”.

„As aduce aminte, pentru cei cu memoria scurta: cand eram primar general, am refuzat sa semnez pentru Catedrala Manturii Neamului pentru ca se afecta Parcul Carol. Aceasta problema este din timpul presedintelui Iliescu, dar niciun presedinte pana la Iohannis nu a spus da, construiti o moschee, ca eu o sa fac o capela”, a mai comentat Traian Basescu.

Presedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca proiectul moscheii care urmeaza sa fie construita in Bucuresti se afa in faza de obtinerii autorizatiilor, seful statului roman anuntand ca aceasta chestiune e de „competenta” Primariei.

„In timpul vizitei facute la Bucuresti (in aprilie 2015 – n.r.), am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte Iohannis. In momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile necesare. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata dorim sa il dezvoltam”, spune Erdogan.

Presedintele turc considera ca o astfel de moschee ar fi „expresia cea mai frumoasa a dialogului si solidaritatii dintre cele doua tari”.

Loading...