Înspăimântătoarea Insulă a Păpuşilor! Destinaţiia preferata a amatorilor de turism macabru

1716

Înspăimântătoarea Insulă a Păpuşilor din Mexic este una din destinaţiile preferate ale amatorilor de turism macabru, chiar dacă raţiunea pentru care sute de “exponate” înfricoşătoare spânzură în pădurea luxuriantă nu are nici cea mai vagă legătură cu turismul.

Povestea păpuşilor mutilate şi posedate (după unele păreri) a început în urmă cu peste 50 de ani când Julian Santana Barrera a ales să se retragă în pădure, în insula Xochimilco, loc aflat departe de civilizaţie, unde se poate ajunge doar după o întortocheată călătorie pe canale, la sud de Mexico City.

Moartea unei fetiţe, al cărei trup neînsufleţit l-a găsit plutind în apă, i-a alungat însă pentru totdeauna liniştea pe care o cauta cu disperare. S-a simţit vinovat de moartea copilei, reproşându-şi că nu a ajuns la timp s-o salveze. Potrivit siteului oficial al Isla de la Munecas, Barrera ar fi descoperit ulterior, exact în locul în care găsise fetita, o păpuşă despre care a presupus că i-ar fi aparţinut acesteia. A agăţat-o într-un copac în semn de respect pentru micuţă. Aşa a început nebunia pustnicului.

Auzea şoapte, paşi, bocete. Convins că pădurea este bântuită de spiritul tulburat şi neîmpăcat al copilei, Barrera a început să decoreze împrejurimile cu păpuşi dezmembrate, convins că numai aşa va scăpa de teroarea la care era suspus zilnic de “fantomă”. Şi aşa a ţinut-o aşa până în urma cu 14 ani, când a murit în condiţii învăluite în mister, în acelaşi loc în care zicea că ar fi găsit trupul fetiţei. Se spune că păpuşile l-au înecat.

Mai ales că pe cadavru nu au fost descoperite urme de violenţă sau forţă. Nepotul care l-a găsit a amplificat legendele locale, povestind convingător că aude adesea şoapte pe insula care i-a rămas moştenire şi că ar fi văzut chiar cum o păpuşă şi-a mişcat capul şi a clipit la el.

loading...
loading...