ÎNREGISTRARE AUDIO ŞOCANTĂ ! Apelul la 112 a fost facut PUBLIC ! MOMENTE DE GROAZA !

528
O înregistrare a apelului efectuat la 112 în noaptea tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti a fost postată pe pagina de Facebook “Colectiv Pentru Viitor“.

Momentele de panică şi disperare din seara tragediei de la clubul Colectiv din Bucureşti au fost publicate, într-o înregistrare audio.

În înregistrarea primului apel la 112 făcut în fatidica seară de 30 octombrie 2015, când în urma incendiului din clubul Colectiv au murit 63 de persoane, un tânăr cere disperat ajutor persoanei din dispecerat care, după ce îi cere detalii îi face legătura cu un reprezentant al pompierilor.

Înregistrarea-document redă momentele în care salvatorii află că ard oameni în club.

Pe pagina de Facebook “Colectiv Pentru Viitor“ a fost postat următorul mesaj:

loading...

“ VREM RAPORTUL ISU PE ACEASTA INTERVENTIE SI PROCEDURA INTERNA PENTRU DEZASTRE CU MAI MULT DE 200 DE VICTIME !!!
Am obtinut de la STS inregistrarea apelului catre 112 efectuat la 22:32, in timp ce paraseam clubul. Mentionez ca apelul a fost facut la aprox. 20-30 secunde de la prima flama de pe stalp. Am ajuns afara si am presupus ca cei din spate vor continua sa iasa, asa ca m-am departat putin pentru a comunica cu dispecera. Cand m-am uitat, insa, inapoi am observat ca deja se crease blocajul la intrare, dar si ca existau persoane in flacari, asa ca am revenit la intrarea in club cu tot cu telefon. Aspectele notabile in aceasta inregistrare sunt:
1. Informatia cu privire la producerea incendiului a ajuns in timp real la autoritati, in primul minut.
2. Gravitatea urgentei a fost comunicata prin numarul de 500 de persoane din interior dar si cel de peste 50 de raniti. (exagerate in acel moment in opinia mea).
3. Desi haosul din fundal putea da credibilitate apelului, dispecera nu era convinsa inca sa trimita echipaje dupa mai mult de 3 minute de la inceperea.
4. Desi li s-au transmis informatii despre amploarea dezastrului inca din primul minut, dar si apoi, prin nenumaratele apeluri, primele echipaje sosite tot au fost intr-atat de socate astfel incat nu au procedat la deschiderea celei de-a doua porti a fabricii si nici nu au solicitat vreun echipaj de descarcerare in acest sens. Au preferat sa care in conditii improprii si tardiv victimele imobilizate sau inconstiente pe o distanta de peste 100 de metri pana in piata Bucur. De mentionat este si ca echipa de descarcerare poate ar fi identifictat si faptul ca usile laterale metalice ale conteinerului erau blocate cu un lacat ce se putea fi spart cu ciocanul astfel creandu-se conditii mult mai bune pentru interventie.
5. Mentionand fumul de atat de multe ori, cei de la pompieri ar fi putut sa transmita echipajelor sa isi pregateasca echipametele astfel incat sa poata patrunde in club imediat ce au ajuns si fara ezitari si bajbaieli, astfel incat sa evacueze victimele intoxicate si arse din interior.
Relevant pentru eficienta interventiei pompierilor, in ansamblul ei este faptul ca dintre prietenii mei (12 in total), cei pe care nu i-am vazut iesind pe picioare sau cu ajutorul nostru, al celor deja afara, niciunul nu a supravietuit.
Cu aceasta ocazie exprim respectul pentru cei care, in ciuda socului momentului s-au mobilizat pentru evacuarea celorlalti ramasi blocati. Aceasta interventie neprofesionista a fost cruciala pentru multi dintre supravietuitori si cu siguranta mult mai eficienta decat cea pompierilor, bazata pe proceduri. ‪#‎colectivpentruviitor‬”

CITESTE AICI : REACTIA LUI RAED ARAFAT DUPA APARITIA INREGISTRARII ! 

loading...