În pieptul unui băieţel de 10 ani va bate inima Emiliei, fetiţa care salvează vieţi după moarte

308

În pieptul unui băieţel de 10 ani va bate inima Emiliei, fetiţa care salvează vieţi după moarte. Transplantul de inimă s-a încheiat cu succes, azi-noapte, la Târgu Mureş. Denis este băiatul care trăieşte o minune, la care nu mai sperau nici medicii, nici părinţii lui. Operaţia este extrem de rară nu doar în ţara noastră, ci şi în întreaga lume.

El a ştiut că este singura lui şansă la viaţă cât mai lungă şi după ce a aflat că totul a fost bine chiar s-a bucurat foarte mult – Marieta Ţurlică, mama lui Denis.

Este privirea plină de speranţă a unei mame care a trăit în fiecare clipă cu teama că îşi va pierde singurul copil. Denis a fost diagonsticat cu insuficienţă cardiacă în stadiu avansat şi, de 3 ani, era pe lista de aşteptare pentru o inimă nouă. Aceasta era a treia lui şansă. Şi ultima, spun medicii.

Prima şansă pe care a avut-o, s-au răzgândit părinţii foarte rapid, nu au mai fost de acord cu prelevarea organului şi la a doua şansă copilul era foarte răcit şi nu s-a putut efectua. Copilul a spus că a treia este cu noroc şi aşa a fost – Marieta Ţurlică, mama lui Denis

„Acolo, undeva, fetiţa lor încă trăieşte în copilaşul nostru”

În pieptul lui Denis bate inima Emiliei. Fetiţa de 8 ani din Oradea aflată în moarte cerebrală după un accident de maşină. 10 medici au realizat operaţia care a durat cinci ore şi jumătate.

Le mulţumim părinţilor din suflet care au avut curajul şi puterea de a face pasul acesta. Acolo, undeva, fetiţa lor încă trăieşte în copilaşul nostru – Marieta Ţurlică, mama lui Denis. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Pentru ca transplantul de inimă să fie un succes, donatorul unui copil trebuie să fie tot copil, spun doctorii.

În România, anul acesta, doar un băiat de 15 ani din Reşiţa a primit o inimă de la un copil de 14 ani. Donatorul era tot din Oradea, victima unui accident rutier

Copiii, din păcate, nu rezistă mult pe lista de aşteptare. Mai puţin decât adulţii – doctor Sorin Paşcan, șef secție ATI Institutul Inimii, Târgu Mureş

E un caz extraordinar de special. E un caz rar care se întâmplă în ţara noastră şi oriunde în lume pentru că donatorii copii sunt puţini şi, din păcate, receptorii sunt într-un număr destul de mare – doctor Marius Harpa, chirurg Institutul Inimiţii din Târgu Mureş.

În acest moment, în România, 33 de pacienţi aşteaptă o inimă nouă, peste cinci sute un plămân şi câteva mii au nevoie de un rinichi ca să trăiască. Mulţi se sting aşteptând.

Gestul mamei din Oradea care care a înţeles că, dincolo de suferinţa ei, este speranţă a impresionat o ţară întreagă. Femeia mai are două fete şi locuiesc cu chirie într-o cameră dată de primărie.

 

Klaus Iohannis o pune la punct pe Viorica Dăncilă:”Să aibă grijă…”

 

Loading...