Imigrantii sunt „vanati” de politie, dar si de militiile civile! Nu mai au curaj sa iasa din tabere !

1261

Un ONG britanic acuza politia franceza ca atacurile impotriva refugiatilor din tabara Calais s-au intensificat in ultima vreme, devenind tot mai dure. Pe langa raidurile politiei, si asa-numitele „militii civile” au agresat refugiatii intr-un mod violent.

Migrantii, printre care si un baiat de 10 ani, au fost atacati in timp ce incercau sa paraseasca asa-numita „Jungla”, doi dintre acestia ajungand la terapie intensiva cu leziuni care le-au pus viata in pericol.

Dupa cum spuneam, printre victime se regasesc un baiat de 10 ani, dar si un altul, de 13 ani, care s-a ales cu nasul spart si cu un picior rupt, noteaza Daily Mail.

Loading...

Atacurile asupra refugiatilor s-au intensificat in jurul taberei, mai mult de 50 de incidente insotite de violenta fiind semnalate doar in ultimele trei saptamani.

Marianne Humbersot de la ONG-ul amintit, Care4Calais, cere investigatii din partea autoritatilor franceze si spune ca „militiile civile” au fost inarmate si bine organizate.

Totodata, organizatia „Medici fara Frontiere” a raportat o crestere a numarului pacientilor migranti care s-au prezentat pentru tratament cu leziuni cauzate de civili.

Agnel Lerolle, care lucreaza pe teren, in Calais, a spus ca violenta politiei a atins cote ridicate, in concordanta cu atacurile civililor.

Medicii de aici spun ca refugiatilor le este frica sa mai iasa pe strazile din Calais. Tensiunea este mult mai mare in lagar, decat pana acum. Imigrantii sunt anxiosi si se tem pentru viitorul lor.

Loading...