Ilie Năstase, reacţie vehementă după ce francezii au jignit-o pe Simona Halep și la adresa românilor:”Ce să le spui proștilor?”

649
Ilie Nastase

Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, a comentat în termeni duri caricatura realizată de francezii de la Charlie Hebdo, un derapaj rasist la adresa Simonei Halep și, implicit, la adresa românilor.

Ilie Năstase i-a taxat dur pe francezi.

„Dacă ei consideră ca trofeul de la Roland Garros e fier vechi, deși valorează peste 2 milioane de euro, înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor?

Probabil că dacă lua trofeul vreo franțuzoaică nu mai făceau asta. E treaba lor. Nici nu merită să le mai răspundem. Cupa e la noi, e a românilor.

Dacă ei consideră că trofeul de la Roland Garros e fier vechi, atunci să-l retragă. Dar fierul ăla vechi i-a costat destul de mult”, a declarat Ilie Năstase, conform gsp.

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariție săptămânală, care publică, în mare parte, caricaturi și desene, dar și articole controversate.

Charlie Hebdo a devenit cunoscut în lume după ce a fost ținta unui atac terorist, în 2015, atunci când 12 jurnaliști au fost împușcați de către fundamentaliștii islamiști, după ce au publicat o caricatură la adresa lui Allah.

”O româncă câștigă Roland Garros”, notează revista de satiră Charlie Hebdo, care o înfățișează pe Simona Halep într-o caricatură, cu trofeul în mâini, strigând pe străzi ”Fier vechi, fier vechi”.(Continuarea, mai jos…)

loading...

Desenul a fost postat pe Facebook de jurnalistul Dan Alexe.

Poziția mereu anti-rasistă a Charlie Hebdo sugerează că desenul ironizează felul în care francezii îi văd pe mai toți românii.

Caricatura, care s-a viralizat, a început însă deja să stârnească reacții negative din partea multor comentatori de pe Facebook care s-au declarat nemulțumiți de ceea ce ei consideră un atac la adresa românilor, de ”lipsa de umor” și, clasic, de faptul că francezii ”nu văd” diferența dintre români și romi.

Ilie Năstase a comentat fluierăturile primite de Gabriela Firea. ”Doar eu beau în țara asta, așa-i? Dacă mă fluierau pe mine…”

loading...