Igor Dodon, mesaj pentru politicenii romani :”Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie!”

399

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le transmite politicienilor romani ca nu au ce sa caute la Chisinau sa faca politica. „Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie”, a spus Dodon, care l-a criticat din nou pe fostul presedinte Traian Basescu.

Intr-o interventie live pe reteua de socializare ok.ru, Dodon si-a exprimat dezaprobarea fata de vizitele dese pe care Traian Basescu le face in Republica Moldova,scrie ziare.com.

„Nu aveti ce sa umblati pe aici (catre politicienii romani – n.r.) cum umbla Basescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugarit de la dansul din tara si a venit sa ne faca noua aici politica”, a acuzat Igor Dodon, scrie Deschide.md.

El a facut referire la Traian Basescu cand a fost rugat sa comenteze relatia cu Romania, spunand ca are o singura problema cu autoritatile de la Bucuresti – unionistii.

Loading...

„I-am expediat presedintelui Iohannis o invitatie sa vina intr-o vizita oficiala in Republica Moldova. Deocamdata, nu am primit raspuns. Noi cu romanii nu avem niciun fel de probleme, cu exceptia uneia: ca ei ii sustin pe unii de acolo, unionistii, care vor sa distruga statalitatea noastra.

La acest capitol, niciodata nu vom gasi compromis. Frati, frati, dar branza e cu bani. Stati acasa, veniti in ospetie. Chiar l-am servit pe ambasadorul Romaniei cu vin de-al meu de acasa. Veniti la mine in beci, va servesc cu un pahar de vin, cu mamaliga daca vreti, dar stati acasa”, a declarat presedintele Republicii Moldova.

Fostul sef al statului Traian Basescu a declarat, marti, la o intalnire cu parlamentari moldoveni, ca, pentru iesirea din zona gri a Republicii Moldova, trebuie luata in considerare varianta reintregirii tarii.

El a avertizat ca, urmare a semnarii Acordului de asociere la UE, economia Republicii Moldova „va intra in coliziune” cu economia europeana, ceea ce ridica anumite riscuri, el amintind ca industria romaneasca a fost „pulverizata” dupa semnarea acordului cu UE in 1996.

Loading...