Ieri senatorii au votat o mărire de salariu pentru el, azi Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, și-a luat concediu….

216

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a făcut precizări despre solicitările de formulare a unei excepții de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018 privind legile justiției, în condițiile în care el se află acum în concediu de odihnă.

”Referitor la solicitările de formulare a unei excepții directe de neconstituționalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petițiile având acest obiect sunt analizate de către specialiștii Biroului contencios constituțional și recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenți, jurisprudența Curții Constituționale a României, Curții Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum și concluziile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), după care urmează a fi luată o decizie.” – se arată într-un comunicat al Avocastului Poporului.

În plin scandal al legilor justiției, după adoptarea controversatei ordonanțe de urgență, liderii USR s-au arătat nemulțumiți de faptul că Avocatul Poporului Victor Ciorbea și-a luat concediu timp de 2 săptămâni.

Liderii PNL și USR au anunțat miercuri că vor solicita Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională OUG privind legile justiției, despre care opoziția susține că ar anihilia activitatea procurorilor anticorupție, din cauza unor prevederi referitoare la vechimea în muncă și la ocuparea posturilor. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Însă, tot miercuri, opoziția a aflat că Victor Ciorbea a intrat în concediu – la scurt timp după ce senatorii i-au făcut un cadou nesperat Avocatului Poporului. Ciorbea ar putea câştiga lunar peste 30.000 de lei pensie şi salariu, după ce, marți, senatorii au dat votul final pe o iniţiativă legislativă a unor social-democraţi.

Tocmai a trecut legea Avocatului Poporului și probabil domnul Ciorbea este obosit, a obținut cumularea salariului cu pensia specială. Este un venit generos în momentul de față pentru Avocatul Poporului, nu știu cât de justificat, din moment ce când sunt într-adevăr chestiuni legate de stabilitatea statului, cum este această ordonanță, el decide să plece în concediu.

Dar, cumva, este o reacție pe care o anticipam de la persoana Victor Ciorbea și întăresc și eu acest mesaj: instituția Avocatul Poporului în statul român are datoria față de această societate să funcționeze și să dea curs unei solicitări care ține de funcționarea majoră a justiției, a DNA în cazul de față în România.” – a declarat președintele USR Dan Barna.

Loading...