IARNA NU SE LASA ! Meteorologii au prelungit codul galben de viscol si ger naprasnic

362

Meteorologii au ridicat miercuri codul portocaliu de viscol, insa au prelungit avertizarea de tip cod galben pentru estul tarii.

Astfel, pana la ora 23:00, vor fi in continuare afectate de ninsori si viscol cea mai mare parte a Moldovei, local in Muntenia, zona Carpatilor de Curbura, iar spre seara si la inceputul noptii si in sudul Dobrogei.

Vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50…60 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Sunt afectate judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta.

Harta ANM cod galben viscol

Totodata, incepand cu ora 13:00, a intrat in vigoare un cod galben de ger valabil pentru toata tara pana joi la ora 10:00.

Meteorologii avertizeaza ca, in intervalul mentionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii. Astfel, minimele nocturne se vor situa in general intre -17 si -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

loading...

Harta ANM cod galben ger

ANM anunta si ca, incepand de joi de la ora 04:00 dimineata si pana vineri la ora 10:00, in zonele de munte vantul se va intensifica treptat, cu viteze de 60-70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depasi temporar 80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari ale vantului vor fi si in regiunile sud-estice, sudice si centrale, temporar cu viteze de 45-55 km/h, astfel incat zapada depusa anterior va fi spulberata.

Incepand din a doua parte a zilei de joi va ninge in general slab cantitativ in zonele de munte si local in regiunile intracarpatice, iar spre sfarsitul noptii de joi spre vineri in vestul tarii, vor fi precipitatii mixte si se va produce polei.

La aceasta ora, sud-estul tarii este in continuare paralizat in urma ninsorii si a visolului din ultimele 12 ore.

loading...