Iarnă in Aprilie ! COD PORTOCALIU de ninsori abundente şi VISCOL ! HARTA

975

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, noi avertizări de vreme rea. Potrivit sursei citate, în ziua de 19 aprilie, în mai multe zone din ţară se vor produce precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului. Meteorologii au emis deja un cod portocaliu şi un cod galben.

COD PORTOCALIU

În intervalul 19 aprilie, ora 16:00 – 20 aprilie, ora 9:00, se vor semnala ninsori abundente, viscol în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi ploi importante cantitativ, în zona joasă a județelor Buzău și Vrancea.

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zăpadă, vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea.

În zona joasă de relief a județelor Buzău și Vrancea, vor fi ploi importante cantitativ și se vor cumula peste 50 l/mp.

Loading...

COD GALBEN

În intervalul 19 aprilie, ora 16:00 – 20 aprilie, ora 9:00, se vor produce precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, Transilvaniei și a Maramureșului și în nordul Olteniei și al Dobrogei, vor fi precipitații abundente. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, se vor cumula 50…60 l/mp.

La munte, va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar local în Moldova, Transilvania și Maramureş și trecător în zona deluroasă din sud, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 55…65 km/h.

 

Loading...