Greselile MAJORE prin care barbatii isi compromit calitatea spermei fara sa-si dea seama!

783
La varsta adolescentei si in jurul varstei de 20 de ani, principala preocupare este sa previi cu orice pret o eventuala sarcina accidentala. Dar, odata cu varsta, atunci cand iei hotararea de a-ti intemeia o familie, la un moment dat faci tot ce poti ca sa ai copiii doriti. Iar in acest caz este esential ca sperma sa contina un numar adecvat de spermatozoizi.
Iata sase moduri in care barbatii isi compromit calitatea spermei pe zi ce trece, fara sa-si dea seama!

1. Bisfenolul A, prescurtat BPA, reduce nu numai numarul de spermatozoizi, ci si calitatea lichidului seminal. Daca iti doresti copii, ai mare grija sa eviti produsele care contin BPA, precum cele imbuteliate in sticle de plastic.
2. Din comoditate, barbatii isi poarta de cele mai multe ori telefonul mobil in buzunar, dar aceasta practica nu este deloc recomandata. Tinerea telefonului in buzunarul pantalonilor face ca radiatiile emanate si vibratiile produse sa scada numarul de spermatozoizi cu pana la 9%!
3. Cu totii cunoastem efectul nociv al fumatului asupra plamanilor, dar stiai ca afecteaza inclusiv functia reproducatoare? Fumatul reduce fluxul sanguin din zona intima, amplificand riscul de disfunctii erectile. Iar o functie erectila sanatoasa este esentiala, nu?
4. Abuzul de alcool poate reduce si el calitatea spermei. La fel ca fumatul, consumul de alcool reduce functia erectila.
5. Temperatura organelor genitale masculine este cu 4 grade mai scazuta decat temperatura normala a celorlalte zone ale corpului, iar cresterea temperaturii din zona intima are ca efect direct reducerea numarului de spermatozoizi. Ca sa eviti problemele de infertilitate, ai grija sa eviti supraincalzirea organelor genitale pe timpul zilei!
6. Stresul si oboseala afecteaza si ele fertilitatea. Daca vrei cu tot dinadinsul sa concepi un copil, trebuie sa faci in asa fel incat sa duci un stil de viata cat mai sanatos,scrie secretele.com.

 

Loading...