Greii din PSD ,recunosc DEZASTRUL din România:”Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vâlcov şi Orlando Teodorovici ,groparii României…”

313

Liberalul Florin Cîțu a reacţionat susține că va organiza întâlniri cu toti cei afectați de efectele „taxei pe lăcomie”. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Darius Vâlco şi Orlando Teodorovici sunt descrişi ca fiind groparii României în opinia lui Cîţu. În plus, acesta subliniază că prin ultimele măsuri fiscale, social-democraţii recunosc OFICIAL CRIZA, dar şi minciunile adresate românilor în legătură cu finanţele ţării.

„In perioada urmatoare voi initia ca Vicepresedinte al PNL pentru economie, alaturi de colegii mei specializati pe sectoare, intalniri cu toti cei afectati de ordonanta criminala pentru sectorul privat.

Astazi, explic care sunt implicatiile pentru sectorul bancar al taxarii activelor financiare:

PSD+ALDE+UDMR recunosc ca AU MINTIT. Introduc taxe noi pentru ca altfel deficitul bugetar depaseste 5% in 2019!

In primul rand- ticalosie.

Active financiare inseamna investitiile facute de banci in economie (in stat, in cetateni, in companii).

PSD+ALDE taxeaza investitiile si implicit le va distruge.

In al doilea rand – prostie.

Taxa se refera la ROBOR dar bancile au portofolii cu credite si in valuta. Bineinteles ca ii afecteaza si pe acesti clienti.

In al treilea rand- imbecilitate

Taxa NU reduce ratele celor care au acum credite in lei sau valuta. Nu are cum. Contractele respective sunt legate de ROBOR si atat.

Taxa NU reduce ratele creditelor noi, pretul creditelor este determinat de cerere si oferta.

Taxa reprezinta un cost iar socialistii de la PSD+ALDE si UDMR au prezentat doar cum se calculeaza. Pentru banci reprezinta cresterea costului cu afacerile in Romania.

Cresterea costului poate sa fie:

– internalizata de banci intr-o marja de profit mai mica – transferata in dobanzi mai mari pentru credite noi – transferata in dobanzi mai mici pentru depozite. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

Unde se va regasi aceasta taxa depinde de strategia fiecarei banci, de profitabilitatea fiecarei banci si de conditiile pietei.

Astazi, sistemul bancar are lichiditate asa ca aceasta taxa se va vedea imediat in REDUCEREA dobanzilor la depozite. Iar pentru ca exista cerere pentru credite si de la companii si de la persoane fizice o parte din taxa se va vedea in dobanzi mai mari la creditele noi.

In tarile unde au fost introduse taxe pe investitiile bancile, investitiile au scazut brusc. Nu exista nicio situatie unde taxa a dus la dezvoltarea sectorului.

Concluzie:

Taxa PSD+ALDE+UDMR pe investitiile bancilor va duce la distrugerea economiilor populatiei din sistemul bancar prin reducerea dobanzilor la depozite si la restrangerea investitiilor bancilor in economie.

Statul roman va apela la investitori straini privati sau institutionali pentru imprumuturi. Bancile locale vor pune taxa in dobanda pe care o cer de la stat.

PSD+ALDE+UDMR creaza o problema structurala si cresc riscul sistemic prin transferarea datoriei Romaniei in lei (!!!) direct investitorilor straini. Cu bancile locale mai puteai negocia sa nu-ti vanda obligatiunile daca te aflai intr-o situatie dificila, dar cum negociezi cu cei pe care nu-i cunosti?

Taxa pe active financiare se va vedea in preturile sistemului bancar= dobanzile la depozite si dobanzile la credite. Asa cum supraacciza s- a vazut in pretul combustibilului.

CEL MAI IMPORTANT:

NU va reduce ratele persoanelor cu credite in lei. Trebuie sa fii foarte prost sa crezi ca asa reduci ratele la credite.

ATENTIE bancile au o solutie daca vor:

– desfiinteaza ROBOR. Si taxa dispare.

#RomaniiTrebuieSaStie #RomaniaFaraPSDsiALDE

P.S. Revin cu explicatii pentru restul sectoarelor din economie distruse de PSD+ALDE+UDMR prin aceasta ordonanta”, a comentat liberalul pe contul personal de Facebook.

 

Loading...