Gramatica, boală grea în PSD: „Am mers la m-ai multe lucrări… Lucrăm pentru condiții m-ai bune”

117

Prim-ministrul Viorica Dăncilă este doar cel mai mediatizat PSD-ist care nu reușește să se exprime corect gramatical în limba română. Și în eșaloanele inferioare ale partidului e prăpăd. Pesediști din toată țara se fac de râs atunci când deschid gura sau se aventurează să scrie 3-4 rânduri pe Facebook. Doamnelor și domnilor, vi-l prezentăm pe primarul comunei Pechea (jud. Galați), Mihăiță Măncilă.

„Lucrăm pentru condiții m-ai bune. Mergând la m-ai multe lucrări din comună, am văzut multe persoane care lucrează din Pechea. Asta e un lucru bun. Dacă sunt persoane care doresc să se angajeze,să apeleze cu încredere”, a scris primarul Mihăiță Măncilă, săptămâna trecută, pe contul său de Facebook (vezi foto mai jos).

Comuna Pechea este situată în partea de sud a județului Galați și are aproximativ 12.000 de locuitori. Pechea a ajuns să fie cunoscută în România datorită performanțelor înregistrate de boxerii profesioniști Lucian Bute și Cristian „Hammer” Ciocan, ambii originari din Pechea.

Loading...

În ambele cazuri „m-ai” se scrie legat, nu cu cratimă, așa cum a făcut primarul Măncilă. În plus, topica frazei naște situații comice pentru că, din cele scrise de primarul Măncilă, nu se înțelege că el a văzut „multe persoane din Pechea care lucrează pe șantier”, ci că a văzut multe persoane care lucrează din Pechea, ca și cum acestea ar lucra de la distanță.

Dar astea deja sunt finețuri, nu este cazul să insistăm. Nu are nimeni pretenția de la primarul Mihăiță Măncilă să facă eseuri pe tema condiției omului de geniu din operele eminesciene. Dar e prea de tot să nu ai noțiuni elementare de gramatică, noțiuni care se învață undeva în clasa a IV-a sau a V-a.

Nu întâmplător Măncilă rimează cu Dăncilă

Mihăiță Măncilă a fost ales primar în Pechea, în februarie 2013, din partea PP-DD. În Pechea s-au organizat atunci alegeri după ce fostul primar Nicolae Marin (tot de la PP-DD) a demisionat și a optat pentru un loc de deputat în Parlamentul României, din partea partidului lui Dan Diaconescu.

Între timp, Mihăiță Măncilă s-a reorientat politic, astfel că alegerile locale din iunie 2016 l-au prins candidând din partea PSD pentru funcția de primar al comunei Pechea, județul Galați.

Ca orice PSD-ist care apără interesele celor săraci, primarul Mihăiță Măncilă are o avere considerabilă. Potrivit declarației sale de avere postată pe site-ul Primăriei Pechea, Mihăiță Măncilă deține nu mai puțin de 12 terenuri intravilane, trei dintre acestea fiind situate pe b-dul G. Coșbuc, din municipiul Galați, și unul pe str. Universității (tot în muncipiul Galați).

În plus, Măncilă are mai multe spații comerciale în Pechea, două apartamente în Galați și o vilă, pe b-dul G. Coșbuc.

De asemenea, primarul Mihăiță Măncilă deține 2 lingouri de aur, în greutate de 500 de grame fiecare, monede din aur, titluri de stat și un cont curent în care, în anul 2017, avea suma de 137.654 de lei.

Sursa foto: Viața liberă

Loading...