Gigi Becali risca 5 ani de inchisoare : „La pușcărie m-a băgat Băsescu. E dat naibii”

664

Finanţatorul echipei Steaua, George Becali, a fost audiat de procurori, vineri, în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut în dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Becali este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului. “Cei care se așteaptă ca Becali să ajungă în spatele gratiilor să se abțină. Am dat două declarații pe care mi le aduc aminte și le mențin. La ~Valiza~ am recunoscut tot ce am făcut. Am vrut să dau bani ca să se joace meciul corect”, a declarat George Becali, înainte de a intra la audieri, potrivit mediafax.ro.

Becali a comentat în stilul caracteristic și declarațiile făcute la adresa lui, de politicieni, precizând că nu solicită  intervenția nimănui, “pentru că Sfântul Vasile cel Mare nu are nevoie să fie apărat”.

“M-am prezentat singur, fără avocat. La pușcărie m-a băgat Băsescu. E dat naibii”, a mai menționat Becali. Latifundiarul din Pipera a fost audiat de anchetatori în 2014 și 2016, în legătură cu dosarul în care este judecat Popoviciu, acuzat de abuz în serviciu și dare de mită, cu scopul de a obține retrocedarea unui teren din zona Băneasa. Becali a prezentat declarații contradictorii referitoare la aspectele pe care le cunoștea, având o atitudine “omisivă”, după cum precizează procurorii în comunicatul de presă transmis în cursul zilei de miercuri după ce l-au pus sub acuzare pe omul de afaceri.

Loading...

Becali, în calitate de suspect, este acuzat că a tăinuit faptele cu scopul de a îngreuna soluționarea cauzei sau tragerea la răspundere penală. În anul 2006, latifundiarul a făcut un denunț în urma căruia procurorii au început o anchetă, în cazul Popoviciu. Luna trecută, Becali nu a mai recunoscut denunțul făcut în urmă cu zece ani. Se pare că finanțatorul Stelei s-a răzgândit și a anunțat procurorii că nu mai recunoaște denunțurile despre care a susținut în sala de judecată și că nu-și mai aduce aminte, din cauza numărului mare de declarații pe care a trebuit să  le dea pe parcursul desfășurării anchetelor.  Dacă va fi găsit vinovat, Becali riscă până la 5 ani de închisoare.

 

Loading...