Gabriela Firea SE REVOLTĂ : „S-a încercat ca prefectul să fie scos țap ispășitor…”

294

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marți, după audierea la Parchetul General în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august, că, după părerea sa, s-a încercat ca prefectul Bucureștiului să fie scos țap ispășitor, scrie Mediafax.

„A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea primarului general și în special cele privind autorizarea mitingului, solicitările, dacă acestea au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator care și-a asumat responsabilitatea pentru organizarea mitingului de pe 10 august. Primarul trebuie să respecte legea 215 privind administrația publică locală, noi nu avem atribuții militare, de intervenție, să participăm sau să cunoaștem secrete de serviciu ale structurilor abilitate de lege să restabilească ordinea și nu putem coordona astfel de evenimente, de aceea nu puteam fi întrebată de acestea decât tangențial, cu privire la modul în care a fost promovat acest miting. Eu eram în delegație oficială la Tallinn”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a precizat că i s-au adus la cunoștință unele informații ulterior desfășurării acestora.

„S-a încercat ca prefectul să fie scos țap ispășitor, dar ancheta va releva, desigur, sunt subiectivă, faptul că nu are nicio vinovăție. Nu avea cum să aibă acces prefectul la secrete de serviciu și ordine militare. Nu avea certificat ORNISS și acces la astfel de informații. Nu a făcut altceva decât, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei, să contrasemneze acel ordin, care fusese deja scris întocmai de catre reprezentantul Jandarmeriei”, a completat Firea.

Loading...

Gabriela Firea s-a prezentat, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiată în dosarul protestelor din 10 august, primarul adăugând, la intrarea în sediul parchetului, că întotdeauna vorbește pe bază de argumente și că are dovezi pentru a-și demonstra afirmațiile.

Guvernul continuă să ascundă cifrele fermei de porci a lui Dragnea jr: Iată cifrele care dezvăluie ,involuntar ,ADEVĂRUL…

Loading...