Fotografiile dureri care ar trebui sa schimbe Europa! Adevărata tragedie în criza refugiaţilor

1009

Atenţie, acest material conţine imagini şocante!

COPIL-MORT-REFUGIATI-IMIGRANTI-PLAJA-TURCIA-e1441225542667

Un trup de copil, fără viaţă, a fost adus de apele mării pe o plajă din Turcia. Fotografia face înconjurul lumii. Lângă micuţul trup stau forţele de ordine. După ce au notat într-un carneţel descoperirea făcută, un bărbat cară pe braţe cadavrul.

Băieţelul nu avea nici trei ani, scriu jurnaliştii de la The Independent. Cel mai probabil el a făcut parte din grupul de refugiaţi din Siria care a încercat să ajungă în insula Kos, din Grecia. E doar una dintre victimele din criza refugiaţilor, faţa puţin arătată a tragediei cumplite.

COPIL-MORT-REFUGIATI-IMIGRANTI-PLAJA-TURCIA-e1441220362445

Bieţii oameni s-au urcat în două bărcuţe şi au încercat să străbată Mediterana. Dar nu au făcut faţă. După ce bărcile s-au scufundat, 11 persoane au murit.

Loading...

Printre bărbaţii dintr-un vas erau şi trei copii şi o femeie, spun autorităţile. Ar fi putut fi trei fraţi care au murit odată cu mama lor. Din acea barcă s-au salvat doar doi bărbaţi care au reuşit să înoate până când a ajuns paza de coastă cu veste de salvare.

Ziariştii de la The Independent au fost printre primii care au publicat imaginile dureroase. Au explicat că imagini cu refugiaţi care dorm pe străzi, se luptă cu poliţia, merg pe jos pe şinele de cale ferată ori care stau la gardurile cu sârmă ghimpată se văd în fiecare zi. Iar reacţia liderilor Europei a rămas aceeaşi.  Valul de refugiaţi este în continuare respins de europeni.

Reţeaua de Ştiri împărtăşeşte opinia jurnaliştilor străini. Dacă nici această imagine nu-i mai sensibilizează pe cei care conduc pe bătrânul continent, atunci ce ar putea să o facă?

copil-sirian-mort-refugiati-e1441224794195

Despre numărul morţilor se vorbeşte prea puţin. Nu se ştie nici câte suflete au pierit în cea mai mare criză umanitară după al doilea război mondial. Se vorbeşte de aproximativ 2500 de copii, părinţi, tineri, bătrâni care au murit după ce au fugit din ţări răscolite de un război real şi au încercat să ajungă în Europa. Dar numărul lor ar putea fi infinit mai mare.

Lideri ai statelor europene le-au cerut refugiaţilor să se întoarcă în ţara lor de origine.“Imigranţii vor să vină ca un furnicar în Marea Britanie”, a spus David Cameron, premierul britanic. În timp ce preşedintele ceh a transmis un mesaj şi mai dur: “Nimeni nu v-a invitat, respectaţi regulile noastre”, a spus Milos Zeman.

Loading...