Florin Călinescu îl desfiinţează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader:”Credeam ca ne anunta ca se interneaza la Socola…”

156

Un controversat subiect al momentului îl constituie ordonanța de urgență dată de ministrul Toader și modificările din ultima vreme din Justiție. În cursul zilei de ieri ministrul Tudorel Toader a anunțat o adevărată bombă, la câteva ore după Ordonanțele de Urgență apărute în Monitorul Oficial. Ministrul Justiției a anunțat că va declansa procedura de numire a noului procuror general. De asemenea, săptămâna aceasta autoritățile române au lansat o anchetă penală împotriva mai multor oficiali europeni, respectiv Frans Timmermans și Vera Jourova.

Florin Călinescu a făcut în acest context o postare pe pagina personală de Facebook, în stilul său caracteristic, în care îl desfiinţează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Astia pusi de tudorel incepusera o actiune impotriva unor inalti functionari europeni. Cum ca au pus-o de un grup infractional organizat.

Aia raspund scurt si la obiect. Pot fi anchetati, da, dar doar de Curtea de Justitie a UE.

Noi semnaseram chestia asta.

tudorele, esti pa…fara…”, scrie Călinescu pe pagina sa.

„tudorel ne- a anuntat ceva vital pentru statul de drept. Va propune un nou procuror general.

Credeam ca ne anunta ca se interneaza la Socola…”, mai este scris într-o altă postare de a sa.

loading...

România a întocmit de curând o plângerea penală înregistrată la Secţia privind investigarea magistraţilor de la Bucureşti pe numele lui Frans Timmermans şi Vera Jourova. Comisia Europeană a venit cu un răspuns spunând că Oficialii europeni pot fi anchetaţi doar de către Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene.

Noile legi date de ministrul Tudorel Toader a agitat spiritele, iar în acest context, Cristi Danileţ, fost consilier şi un apropiat al Monicăi Macovei, anunţă faptul că magistraţii vor porni proteste. Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public.

Ieri, Toader s-a aflat la Parchetul General şi a anunţat declanşareaa procedurii de selecţie pentru postul de procuror general, că acest a contactat un procuror cu probleme de reprezentativitate, iar singurul care poate reprezenta Ministrul Public e procurorul general. În opinia sa, ministrul Justiţiei a recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale . El a susţinut că ministrul a venit tiptil şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general.

 

loading...