Femeile care îşi fac manichiura cu gel riscă o BOALĂ GRAVĂ. Sfaturi pentru prevenire…

4738

Un nou studiu a descoperit un lucru șocant: femeile care își fac regulat manichiura cu gel – ceea ce presupune uscarea unghiilor la lampa cu raze UV – prezintă risc crescut de cancer de piele.

download

Potrivit oamenilor de știință americani, doar opt și până la 14 vizite la salonul de cosmetică pentru o manichiură cu gel, pe o perioadă de doi și până la trei ani și jumătate, cresc riscul de cancer de piele îngrijorător de mult, notează unica.ro.

loading...

Cum multe femei merg și o dată pe săptămână pentru întreținerea unghiilor cu gel, iar asta înseamnă că în doar opt săptămâni pot atinge pragul numit de specialiști.

Oamenii de știință au oferit și câteva sfaturi pentru doamnele și domnișoarele care au obiceiul de a merge des la salonul de cosmetică: fie răresc cât se poate de mult vizitele sau renunță cu totul la manichiura cu gel și revin la cea clasică, ce nu are nevoie de uscare la lampă.

Alte soluții ar fi să se dea cu creme cu protecție UVB și UVA cu factor de cel puțin 30 sau să poarte mănuși cu protecție UV, cu vârfurile tăiate, cât să lase doar unghiile la vedere.

 

loading...