Europarlamentarul Renate Weber: Klaus Iohannis „are al doilea mandat în buzunar”…Dacă nu vine lumea în piață vineri, eu cred că Iohannis și-a pierdut al doilea mandat…

258

Europarlamentarul Renate Weber (ALDE) a apreciat, la TVR 1, că președintele Klaus Iohannis „are al doilea mandat în buzunar” dacă la mitingul de protest al Diasporei , programat pentru 10 august, în Piața Victoriei, se va înregistra o prezență de un milion de participanți.

„Dacă vin un milion de oameni să fie pe străzi în ziua de vineri, Iohannis are al doilea mandat în buzunar. Pentru că, de fapt, ideea este în continuarea ideii că Diaspora este cea care l-a ajutat să ajungă președinte în 2014. Dacă nu vine lumea în piață vineri, eu cred că Iohannis și-a pierdut al doilea mandat. Vom vedea câți vor veni”, a declarat, miercuri seară, europarlamentarul ALDE, Renate Weber, la TVR 1, conform Mediafax.

Aceasta a adăugat că formațiunile din opoziție speră ca, prin mitingul Diasporei, să determine ieșirea PSD de la guvernare.

„Ideea e că dacă ar veni peste 100.000, sau măcar 100.000 de oameni, se crează o emoție colectivă. Pe emoție colectivă foarte multe lucruri se pot întâmpla. Dacă opoziția e acolo, ei spun că poate totuși se sperie PSD-ul și pleacă acasă. Pe emoție se mizează”, a spus Weber.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că a încurajat membrii şi simpatizanţii PNL să participe la mitingul Diasporei, din 10 august de la București, și că speră ca evenimentul să fie unul de amploare, precizând că el nu a luat încă decizia dacă va participa sau nu.

Primăria Capitalei anunță că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuții privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent și „să-și asume răspunderea”, instituția subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal.(Continuarea, mai jos…)

loading...

„Manifestația anunțată pentru vineri, 10 august, în Piața Victoriei, nu are organizatori. În cadrul ședinței Comisiei de avizare a cererilor de organizare și desfășurarea a adunărilor publice, care a avut loc astăzi, la Primăria Municipiului București, au fost discutate, printre alte solicitări, două cereri de organizare a unui miting, în Piața Victoriei, pe data de 10 august”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că prima notificare a fost formulată de Alexandru Dan Baban-Neacșu, reprezentat Cristian Mihail Dide și Tudor Carstoiu și înștiințează municipalitatea cu privire la organizarea, în data de 10 august, începând cu ora 19.00, în Piața Victoriei, a unei adunări publice.

Mitingul din 10 august a fost anulat de către organizator, anunţă Primăria Municipiului București

loading...