Europarlamentarul Cristian Preda:„O intreb direct pe marioneta agramata de ce nu a trimis pe nimeni in PE pana in acest moment…”

450

Imagini pentru cristian preda

Europarlamentarul Cristian Preda afirma, intr-o postare pe Facebook, in contextul prezentei la Bruxelles a membrilor Guvernului, ca, de obicei, guvernul care asigura presedintia Consiliului UE isi trimite cu jumatate de an sau chiar cu un an inainte ministrii in Parlamentul European, pentru a discuta cu deputatii, insa Guvernul roman nu a trimis nici macar un semn catre deputati.

„Aflu ca Dancila e la Bruxelles pentru a pregati presedintia Consiliului UE. Haideti sa va spun cum se vede presedintia romana de la „firul ierbii”, adica din PE, una dintre institutiile cu care Consiliul UE va trebui sa lucreze. De obicei, guvernul care asigura presedintia Consiliului UE isi trimite cu jumatate de an sau chiar cu un an inainte ministrii in PE, ca sa discute cu deputatii”, scrie Preda.

El explica faptul ca este coordonatorul grupului PPE pentru politica externa, pozitiei din care am primit in biroul sau ministrii de Externe ai guvernelor care pregateau presedintia si cu un an inainte, pentru a vorbi despre prioritatile grupului, despre crizele in curs, despre agenda potentiala.

„Nu sunt vizite de curtoazie, ci contacte care permit informarea si consultarea. Si statele mai noi, si cele mai vechi au facut acelasi lucru. Ei bine, guvernul roman e primul de cand sunt eu in PE care nu a trimis nici macar un semn catre deputati. Am intrebat si alti colegi din grupul meu politic, dar si din alte fractiuni parlamentare daca au vazut picior de ministru sau secretar de stat din guvernul Dancila calcand prin PE. Nimeni nu a avut aceasta mare onoare”, sustine Preda, citat de news.ro. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

„O intreb direct pe marioneta agramata de ce nu a trimis pe nimeni in PE pana in acest moment, cand mai sunt 8 zile si PE intra in vacanta? Nici macar asta n-a inteles in cei 9 ani cat a fost membra a forului legislativ european?”, spune europarlamentarul in finalul postarii.

Premierul Viorica Dancila si membrii Executivului participa, marti si miercuri, la Bruxelles, la reuniunea comuna a Guvernului Romaniei si a Colegiului Comisarilor Uniunii Europene, organizata in mod traditional inaintea inceperii mandatului la Presedintia Consiliului UE. Dancila va avea intrevederi cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cu membrii Colegiului Comisarilor si cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranhlom-Mikkelsen.

 

UDMR profita ca Liviu Dragnea a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor: ”Deplina libertate nationala pentru toate popoarele conlocuitoare…”

 

 

Loading...