Este OFICIAL ! Rusia se retrage din Siria ! Explicatiile lui Putin…

962

putin

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a ordonat luni ministrului apararii rus Serghei Soigu sa inceapa de marti retragerea trupelor ruse din Siria, in conditiile in care obiectivele trasate au fost indeplinite, informeaza agentiile de presa RIA Novosti, TASS si AFP.

loading...

‘Consider ca obiectivul trasat Ministerului Apararii si fortelor armate ale Federatiei Ruse a fost in linii mari indeplinit si din acest motiv ii ordon ministrului apararii sa inceapa de maine retragerea celei mai mari parti a trupelor noastre din Republica Araba Siriana’, a declarat Putin in timpul unei intrevederi pe care a avut-o cu ministrii apararii si de externe ai Rusiei.

La scurt timp de la aceasta discutie, Putin l-a sunat pe omologul sau sirian, Bashar al Assad, pe care l-a informat de decizia luata. Totodata, el le-a cerut diplomatilor rusi sa intensifice eforturile de pace din Siria.

Interventia armata a Rusiei in aceasta tara a inceput in luna septembrie a anului trecut, timp in care aviatia Moscovei a efectuat mii de raiduri.

loading...