Este ILEGAL ! Este o INFRACTIUNE ! Alina Popescu, pensionara la 44 de ani, cu un venit de aproape 5.000 de euro

4538

politista

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a dezvaluit un caz revoltator privind modul in care apropiati din sistem ai PSD ajung sa castige sume uriase de la stat, profitand de legea pensiilor speciale.

Alina Popescu, fost sefa Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Olt, judet condus de baronul PSD Paul Stanescu, a fost transferata la Bucuresti, pe 1 ianuarie 2017, in pozitia de consilier al ministrului Carmen Dan.

„I-au majorat salariul, consistent, au tinut-o fix 6 luni, cat zice legea, au pensionat-o la 44 de ani si au reincadrat-o pe aceeasi functie, deci pensie zece mii de lei si, acum, cu salariul, trece de douazeci de mii lei. Este ilegal! Este o infractiune. Este consilier de ministru in MAI”, a declarat Coarna.

MAI confirma, indirect, printr-un comunicat de presa, spusele lui Dumitru Coarna. „Alina Popescu a fost eliberata din functie si pusa la dispozitie in luna iunie, ca urmare a incetarii mandatului demnitarului – odata cu schimbarea Guvernului Grindeanu. La acel moment, aceasta a optat pentru a iesi la pensie, in conditiile art. 69 alin. 1, lit. j din Statutul politistului, varsta acesteia fiind de 44 ani si 7 luni. Ulterior, in luna iulie, dupa numirea noului Guvern, persoana a fost incadrata in functia de consilier al ministrului, ca personal contractual, in conditiile Ordonantei 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administratia publica centrala”, se arata intr-un comunicat al MAI.(Continuarea, mai jos…)

Loading...

Un caz similar  este cel al lui Cornel Ciocoiu, secretar de stat in Ministerul de Interne. In varsta de 45 de ani, el a trecut in rezervam in urma cu o luna, cu grad de general si o pensie de peste 13.000 lei. Dupa numai cateva zile, el s-a reincadrat in functie, informeaza cursdeguvernare.ro.

DETALII AICI 

ciocoiu

Loading...