Enigma OMULUI-IEPURE , cel care se ascunde sub cel mai înspăimântător POD din lume

706

Un spirit imprevizibil şi capricios bântuie un mic tunel din Virginia. Localnicii le spun străinilor să nu se aventureze prea departe dacă nu vor ca strania creatură să se enerveze şi să-i atace cu un ciocan uriaş.

Potrivit legendelor locale, tunelul din Clifton, Virgina, nu e unul ca toate celălalte. Pare locul preferat de promenadă al unei figuri supranaturale sinistre, înspăimântătoare, care poartă un costum cu urechi de iepure şi un topor/ciocan uriaş. De obicei, îşi aşteaptă victimele la capătul celălalt şi loveşte fulgerător.

Bineînţeles, în folclorul local au intrat mai multe poveşti care încearcă să explice renumele înspăimântător al Podului Omului Iepure. Cea mai celebră face referire la o întâmplare petrecută în 1904 când azilul criminalilor nebuni din Clifton s-a închis iar deţinuţii au fost transferaţi către alte centre. În timpul mutărilor, unul din vehicule a fost implicat într-un grav accident, chiar lângă locul cunoscut astăzi drept Bunnyman Bridge. Şoferul şi majoritatea deţinuţilor au murit pe loc.

Doi dintre criminalii psihopaţi au scăpat însă cu viaţă şi au reuşit să-şi piardă urmele în pădurea din apropiere. La scurt timp, carcase de iepuri, jupuiţi şi mutilaţi au fost găsite atârnând în copacii din zonă de către autorităţile plecate în căutarea periculoşilor criminali. Se spune că animalele fuseseră sfâşiate de dinţi umani înainte de fi spânzurate în copaci.

Primul dintre fugari, Marcus Wallster, a fost găsit spânzurat de un capăt al podului, exact ca şi iepurii. Celălalt, botezat de autorităţi “omul iepure”, a mai rămas o vreme prin pădure iar în momentul în care oamenii legii au vrut să-l înhaţe a încercat cu disperare să scape. A fost însă lovit şi ucis pe loc de un tren care trecea prin zonă. Se spune că poliţiştii ar fi auzit la locul accidentului un râs neomenesc . Ulterior, au aflat şi pentru ce crime fusese Omul Iepure aruncat în spatele gratiilor: îşi asasinase întreaga familie.

Loading...

Chiar dacă istoricii locali susţin că nu a existat vreun azil de nebuni prin zonă, legenda Omului Iepure de la Clifton refuză să moară şi reuşeşte să atragă anual mii de curioşi amatori de senzaţii tari. Povestea iniţială a fost împănată şi cu alte elemente de spectaculozitate. Astfel, Omul Iepure ar deţine un ciocan uriaş cu care zdrobeşte capetele victimelor. Bântuie în preajma Halloween-ului, când în apropierea podului apar numeroase carcase de iepure, spun alte legende locale. Povestea Omului Iepure a prins atât de bine la public încât şi Hollywoodul s-a inspirat din ea. Un om-iepure înspăimântător apare şi în plelicula Donnie Darko a cărei acţiune se petrece în oraşul fictiv Middlesex, din Virginia.

Dincolo de o serie de detalii greu de crezut şi multă fantezie, povestea Omului Iepure de la capătul podului pare să aibă totuşi o vagă legătură cu realitatatea. Două incidente petrecute la distanţă de aproximativ o săptămână, în octombrie 1970, par să fie elocvente în acest sens, spun mai mulţi istorici care investighează cazul.

Pe 19 octombrie 1970, un cuplu care se deplasa cu maşina spre casă a decis să oprească puţin lângă pod. La scurt timp, un bărbat costumat în alb şi cu urechi ca de iepure a atacat autoturismul cu o secure cerându-le să părăsească imediat zona. Cei doi au demarat în trombă iar mai târziu au găsit securea atacatorului agăţată de bordul maşinii. Zece zile mai târziu, un paznic declara că ar fi văzut, pe acelaşi drum, un bărbat în costum alb şi cu urechi incredibil de lungi. Poliţia a deschis o anchetă, dar cazul a fost ulterior închisă din lipsă de probe. Oricum, povestea a făcut valuri la acea vreme, numeroase ziare centrale americane, printre care şi Washington Post, consacrându-i Omului Iepure articole ample. Cel puţin 50 de persoane susţineau că au dat nas în nas cu creatura fantastică, dar mărturiile acestora nu au fost niciodată confirmate.

Reală sau nu, povestea Omului Iepure continuă să fascineze şi astăzi iar celebrul său pod este în prezent una din destinaţiile favorite ale amatorilor de senzaţii tari în noaptea de Halloween când poliţia locală îşi sporeşte echipajele din teren. Şi, cine știe, dacă nu ar fi atâta poliţie la faţa locului, poate că fiinţa înspăimântătoare de sub pod ar prinde curaj şi ar ieşi din ascunzătoarea sa…

Loading...