Drumul şpăgilor! Părinţii copiilor morţi în incendiu sunt „vămuiţi” la toate colţurile în ţara corupţiei şi a ipocriziei!

1374

Înghenuncheată de durerea pierderii unicului fiu, Valentin, familia Fieraru a trecut prin momente incredibil de umilitoare în ultimele două zile. Au ridicat trupul copilului într-un sicriu plătit din propriul buzunar, au dat mită angajaţilor IML şi s-au lovit de refuzul preotului din sat.

valentrin11

Valentin Ionuţ Fieraru, un tânăr de numai 26 de ani, s-a întors în satul natal, Bîlceşti–Şelari din judetul Argeş, azi-dimineaţă. S-a întors nu pentru a-şi revedea părinţii şi prietenii, ci pentru ca aceştia din urmă să-şi ia rămas bun de la el şi să îl conducă pe drumul fără întoarcere. În noaptea tragediei, tânărul se afla la serviciu, fiind barman la Club „Colectiv” din Bucureşti, şi şi-a găsit sfârşitul, ca mulţi alţi tineri, în timpul incendiului de vineri noaptea.

Părinţii şi-au adus copilul acasă în sicriu. Nu în sicriul plătit de guvernul care s-a bătut cu pumnii în piept că va suporta toate cheltuielile de înmormântare, ci în sicriul pentru care au plătit 1700 de lei, bani împrumutaţi de la nişte cunoştinţe.

Poate că procedurile birocratice româneşti nu îngăduie sprijinul financiar imediat, am zice, ca să acordăm circumstanţe atenuante acestor guvernanţi care nu ştiu că, atunci când e vorba despre înmormântare, nu putem achita cele necesare cu promisiuni. Să zicem că banii oferiţi ca ajutor vor veni peste ceva timp, iar până atunci oamenii se vor descurca aşa cum vor putea. Dar cum să admitem faptul că, ştiindu-se toate detaliile acestei tragedii intens mediatizate, angajaţii IML nu spală trupul decedatului fără „o mică atenţie”?  Pentru că asta s-a întâmplat: obişnuiţi să-şi umple buzunarele din disperarea oamenilor năpăstuiţi de soartă, aceşti indivizi au cerut şpagă pentru a-şi face meseria!

Loading...

Ca şi cum nu era de ajuns, se pare că şi preotul din sat ar fi refuzat să oficieze slujba de înmormântare în condiţiile în care părinţii băiatului nu aveau suficienţi bani. Unde este solidaritatea, unde este iubirea aproapelui propovăduită cu surle şi trâmbiţe?

Tatăl lui Valentin a  declarat că nu a primit niciun fel de ajutor din partea oficialităţilor: „Nu ne-a ajutat nimeni cu absolut nimic. Ne-am împrumutat ca să luăm sicriu. Să plătească vinovaţii, eu nu ştiu cine sunt vinovaţii, dar ei trebuie să plătească să nu se mai întample aşa nenorocire.”

Aşa cum se întâmplă deseori în astfel de situaţii, în ajutor sar rudele şi prietenii. Patronul firmei la care lucrează tatăl lui Valentin a suportat cheltuielile necesare şi a trimis câţiva oameni care să sape groapa ca să nu mai fie nevoie să plătească şi pentru asta.

Aşa cum se întâmplă deseori în astfel de situaţii, în ajutor sar rudele şi prietenii. Patronul firmei la care lucrează tatăl lui Valentin a suportat cheltuielile necesare şi a trimis câţiva oameni care să sape groapa ca să nu mai fie nevoie să plătească şi pentru asta.

Loading...