Dragnea și Tăriceanu acuzați de TRĂDARE NAȚIONALĂ ! ” Îi întreb pe Dragnea şi pe Tăriceanu dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea unui acord…”

2402

În cazul nu care nu vor spune public dacă au promis semnarea unor acorduri cu Ungaria privind livrarea de gaz, liderii coaliţiei PSD-ALDE vor fi acuzaţi de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale, a transmis preşedintele PNL Ludovic Orban.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, trebuie să recunoască public dacă au promis semnarea unor acorduri cu Ungaria privind livrarea de gaz şi mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei, a solicitat luni, după şedinţa Biroul Executiv al PNL, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

„Am o întrebare, care nu este retorică, la care aştept răspuns din partea domnului Dragnea şi din partea domnului Tăriceanu. După cum bine ştiţi, ministrul de Externe maghiar a fost într-o vizită ciudată în România, în urma acestei vizite ciudate atât ministrul de Externe maghiar cât şi premierul maghiar au anunţat că au convenit mai multe lucruri cu partea românească, vorbind inclusiv de acorduri. Menţionez doar chestiunea legată de livrarea unei cantităţi de gaz de patru miliarde de metri cubi pe an, de linia de cale ferată rapidă Cluj-Budapesta, de mărirea numărului de puncte de trecere a frontierei. Am o întrebare foarte clară şi foarte simplă, nu către domnul Meleşcanu, pentru că domnul Meleşcanu a driblat răspunsul la această întrebare spunând că nu s-a semnat nici un acord.

Îi întreb pe Dragnea şi pe Tăriceanu dacă i-au promis ministrului de Externe maghiar semnarea unui acord care să cuprindă aceste angajamente. Insist să dea un răspuns public pentru că este greu de acceptat că premierul maghiar şi cu ministrul de Externe maghiar să anunţe în mass-media din Ungaria existenţa unor astfel de înţelegeri iar Dragnea şi Tăriceanu să nu spună un cuvânt pe această temă”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful PNL a subliniat că, în cazul în care Dragnea şi Tăriceanu nu vor răspunde la această întrebare, îi acuză clar de negocieri secrete şi de trădarea intereselor naţionale, pentru că el crede că nu e important să mărim numărul punctelor de trecere a frontierei ci dimpotrivă este important să ne batem să întrăm în Schengen şi atunci nu mai e necesară mărirea numărului punctelor de trecere a frontierei.

loading...

„De asemenea, cred că prioritară este unirea Clujului, prin linie de cale ferată rapidă, cu Bucureştiul în primul rând şi abia după aceea legarea Clujului cu Budapesta. De altfel, ştiţi foarte bine că pe traseul Cluj-Oradea nici măcar nu există electrificare a liniei de cale ferată. De asemenea, cred că nimeni din România nu poate să promită livrarea unei cantităţi de gaz prestabilită către Ungaria şi chiar nu înţeleg sensul acestor declaraţii şi mai ales, ce se ascunde în spatele acestor declaraţii”, a precizat Ludovic Orban.

Declaraţie revoltătoare a unui politician :”Pensionarii sunt nişte pomanagii şi n-ar mai trebui să trăiască…”

loading...