Două tone de carne aflată în stare de putrefacție depozitată într-un abator

500

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au descins astăzi la un abator din Codlea, de unde venea un miros pestilențial de ceva timp. Acest abator fusese deținut de către un codlean în ultimii 15 ani, Viorel Duicu, care la începutul anului i l-a dat pentru a-l folosi unui om de afaceri turc, cu domiciliul în Constanța, care și-a dat consimțământul că va cumpăra spațiul, scrie bizbrasov.ro.

 carne_stricata_20160726143422

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au descins astăzi la un abator din Codlea, de unde venea un miros pestilențial de ceva timp. Acest abator fusese deținut de către un codlean în ultimii 15 ani, Viorel Duicu, care la începutul anului i l-a dat pentru a-l folosi unui om de afaceri turc, cu domiciliul în Constanța, care și-a dat consimțământul că va cumpăra spațiul.

Speriat de mirosul pestilențial

Turcul a dispărut însă fără urmă și nu a mai cumpărat spațiul, iar codleanu i-a sesizat acum o lună pe inspectorii DSV, după ce a văzut că omul de afaceri nu s-a mai ținut de cuvânt și nici nu își rezolvase problemele legale pentru a putea sacrifica animale în acest abator, codleanu având informații că ar fi fost tăiate ilegal chiar și bivolițe în acest abator. În momentul în care au ajuns la faţa locului, inspectorii au găsit uşile încuiate şi n-au avut altă soluție decât să pună sigiliul şi să încerce să-l contacteze pe turc.

Loading...

Turcul nu a mai fost de găsit

Inspectorii braşoveni au încercat să ia legătura cu cetăţeanul străin inclusiv prin DSV Constanţa, unde turcul ar avea alte afaceri, şi chiar prin Registrul Comerţului, dar eforturile au fost zadarnice, potrivit şefului DSV Braşov, dr. Dorin Enache. Reprezentanţii DSV Braşov susţin că au epuizat toate modalităţile de comunicare, fără să reuşească să dea de turc, aşa că astăzi, după ce au trecut 30 de zile de la ultima formă de comunicare pe care o puteau încerca, au rupt sigiliul, iar proprietarul spațiului a spart lacătele, fiindcă cheile erau la turc.

Când au deschis ușiele abatorului, inspectorii DSV au găsit 40 de saci cu carne, aflată în stare de putrefacție, aproximativ 2 tone de carne. Abatorul a fost din nou sigilat, pentru a evita o contaminare, apoi au luat din nou legătura cu Primăria Codlea, pentru a solicita intervenţia angajaţilor de la Protan. Costurile de ridicare şi neutralizare a cărnii, precum şi cele de igienizare a abatorului vor fi suportate de Viorel Duicu, urmând ca, eventual, el să ceară despăgubiri de la cetăţeanul turc pentru a-și recupera paguba. 20160726_113314

Carnea nu mai poate fi analizată!

Din cauza stării avansate de descompunere a cărnii, nu se va putea analiza de laborator, aşa că nu se va şti niciodată dacă era de oaie (pentru care turcul avusese inițial o aturozație de tăiere) sau de bovină.

 

Loading...