Două maşini au intrat în pietoni la New York ! Bilanț TRAGIC !

364

O persoană și-a pierdut viața și cel puțin 10 au fost rănite după ce un bărbat a intrat cu mașina în plin în pietonii aflați în Times Square din New York, scrie The Telegraph.

UPDATE ora 19.35: Poliția din News York a transmis că șoferul mașinii este un tânăr de 26 de ani care se afla sub influența unor substanțe interzise. De asemenea anchetatorii au anunțat că este exclusă varianta unui atentat terorist.

Bilanțul provizoriu  este de un mort și 20 de răniți, transmite AP.

Anterior Pompierii anunțaseră că o personă și-a pierdut viața și 12 au fost rănite

View image on Twitter

loading...

Se pare că şoferul vinovat a fost imediat arestat. Incidentul a avut loc în urmă cu puţin timp. Maşina a pătruns pe trotuar. Cel puţin 10 persoane ar fi fost rănite. Sunt acordate îngrijiri medicale răniţilor.

UPDATE 3: Un nou incident de acest gen în Staten Island. O maşină a intrat în cinci pietoni.

UPDATE 2: A fost identifiat şoferul. Este un tânăr de 26 de ani, născut la New York. A fost spus testelor şi s-a constatat că era sub influenţa unor substanţe interzise. Autorităţile au urcat numărul răniţilor la 20.

UPDATE: Jurnaliştii americani anunţă că ar fi vorba de un mort şi 10 răniţi. Deocamdată, vorbim despre un accident. Autorităţile tratează acest episod ca pe un accident. 

Piaţa Times Square din New York este una dintre cele mai atractive zone turistice din lume, fiind mai mereu aglomerată. Este un simbol pentru New York şi pentru SUA. Incidentul s-a întâmplat la ora prânzului, ora Americii.

Se ia în calcul şi un atac terorist, dar nimeni nu a confirmat această ipoteză. Postul de televiziune Sky News a vorbit cu martorii incidentului, iar oamenii spun că manevrele şoferului ar fi fost intenţionate.

Iată cele mai recente incidente în care o maşină a intrat într-un grup mare de oameni:

7 aprilie 2017 — Rakhmat Akilov, un etnic tadjik care în perioada șederii sale în Suedia a ajuns sub influența unei celule tadjice a grupării Statul Islamic, a intrat cu un camion în mulțimea de pe o stradă comercială din centrul orașului Stockholm. Cinci persoane au murit și 15 au fost rănite, scrie Agerpres.

22 martie 2017 — Khalid Masood a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra. După ce a reușit să înjunghie un polițist, a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite. În total, au murit cinci oameni și au fost răniți peste 50. Printre cei decedați, se numără o româncă, grav rănită în ziua atacului și decedată la 7 aprilie. Un alt cetățean român a fost rănit.

8 ianuarie 2017 — un camion a intrat într-un grup de soldați israelieni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi, una dintre locațiile intens circulate. Au murit patru persoane, 15 fiind rănite. Poliția a anunțat că nu a fost vorba despre un accident.

19 decembrie 2016 — un camion a intrat într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând 12 morți și 56 de răniți. Autorul, Anis Amri, a fost ucis prin împușcare de poliția italiană, la Milano, patru zile mai târziu.

14 iulie 2016 — Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aflat la volanul unui camion, a comis un carnagiu la Nisa, pe Promenade des Anglais, în plină desfășurare a festivităților de Ziua Națională a Franței. Au fost ucise 86 de persoane și rănite 434 de persoane. Printre cei decedați s-a numărat un român, alți 4 conaționali fiind răniți.

 

loading...