Documentarul in care Rusia DENIGREAZA Romania ! „Eu nu pot să uit că comorile României şi Tezaurul se află la Moscova…”

1458

 

Postul public de televiziune din Rusia a difuzat iarasi un documentar ce prezintă România într-o manieră tendenţioasă. Prezenta scutului antirachetă de la Deveselu pe teritoriul tarii noastre, este principalul motiv pentru care rusii ne privesc cu ochi rai. Filmul a fost dezbătut apoi într-o ediţie speciala cu experţi pro şi contra NATO.

Pe langa faptul ca adus in discutie problemele tarii, pun accent foarte mare pe saracie si pe tiganii care si-au ridicat adevarate palate. Documentarul il surprinde si pe fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, care spune ca se gandeste des care sunt motivele pentru care Rusia nu este deschisa la dialogul cu NATO.

loading...

Ca un raspuns, jurnaliştii ruşi spun raspicat ca Traian Băsescu îl înţelege pe mareşalul Ion Antonescu, care a intrat în război alături de Germania lui Hitler pentru a putea recupera Basarabia. Rusii subliniaza faptul ca existenta  scutului in Romania este legata in primul rand, de Traian Basescu.

Traian Băsescu: „Voi aţi putea să ne garantaţi că prima lovitură nu va fi aici, asupra noastră? „

Autorii documentarului reamintesc şi că Traian Basescu apreciază că Rusia este datoare României 70 de tone de aur, pe care Regatul României le-a trimis spre păstrare Moscovei la începutul primului război mondial.

Traian Băsescu:  „Eu nu pot să uit că comorile României şi Tezaurul se află la Moscova. Nu pot să uit nici că Republica Moldova a fost până în 1940 parte a României”.

loading...