DNA, o nouă lovitură pentru Liviu Dragnea. Ce i se pregătește la ÎCCJ – Document

596

Un nou dosar penal i s-ar putea redeschide președintelui  PSD. În 26.09.2018 urmează să aibă loc ședința de judecată în care judecătorii ÎCCJ vor decide dacă-i vor redeschide dosarul lui Liviu Dragnea. Obiectul dosarului este ”confimare redeschidere urmărire penală”. Solicitarea procurorilor DNA a fost înregistrată în 3 iulie 2018.

(w670) ÎCCJ - Dr

Despre ce dosar vorbim

Este un dosar al DNA despre care am aflat public în 13 noiembrie 2017, când procurorii DNA au demarat urmărirea penală față de liderul PSD. Liviu Dragnea este acuzat în acest dosar de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Este vorba despre dosarul constituit pe baza unei sesizări a OLAF. (DETALII, mai jos …)

loading...

”Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații” spuneau procurorii DNA în comunicatul de presă.

IPOTEZĂ-BOMBĂ ! Klaus Iohannis semnează revocarea lui Kovesi,care devine judecător la Curtea Constituțională

loading...