DNA face inca „o victima” ! Retinere rasunatoare pentru LUARE DE MITA !

515

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, retinuta de DNA.

lia olguta vasilescu

Lia Olguta Vasilescu a mers miercuri la sediul DNA, ulterior fiind retinuta pentru coruptie.

UPDATE 16:30 Lia Olguta Vasilescu a fost retinuta de DNA, fiind acuzata de fapte de coruptie. Ea urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti, joi, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat emis de DNA, Lia Olguta Vasilescu este acuzata de luare de mita (4 infractiuni) folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infractiuni), si spalare de bani.

De asemenea, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 30 martie 2016, fata de inculpatii:

– PREDA RADU COSMIN, administratorul public al Craiovei, sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de complicitate la luare de mita,

– POPESCU ELENA DANIELA, reprezentant al unei asociatii non profit, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni de complicitate la luare de mita.

lia olguta vasilescu

Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora: In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

loading...

„Donatiile” respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpata, cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Intr-un context diferit, arata DNA, „in cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguta a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.”

Olguta Vasilescu Inquam

„Concret, in perioada respectiva, inculpata Vasilescu Lia Olguta, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova”, continua DNA.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitarile formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguta in considerarea atributiilor pe care aceasta le avea in calitate de primar, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor.

De asemenea, edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din data de 02 martie 2016.

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), fiind citata intr-un dosar de coruptie.

La intrare in sediul DNA, intrebata daca citarea sa are legatura cu denuntul lui Adrian Mititelu, primarul Craiovei a precizat: „Nu stiu. Probabil, asa ma astept”, relateaza Agerpres.

loading...