Directorul ANM, semnal de ALARMĂ: Ciclonul care a lovit din plin Grecia , poate ajunge pe teritoriul românesc

1005

Directoarea generală a ANM, Elena Mateescu, a declarat joi seară, la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că fenomentul meteo care a generat ieri furtuna devastatoare din Grecia ar putea să provoace incidente şi în România.

Ciclonul care a lovit din plin Grecia care a produs pagube materiale și umane considerabile, ucigând chiar doi români are șanse să ajungă în Marea Neagră, pe teritoriul românesc.

„În România, prognoza meteorologică indică un grad de stabilitate atmosferică în special pentru partea de centru, vest și zona de munte a țării noastre în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad de instabilitate în cea mai mare parte a țării. În funcție de poziționarea nucleului ciclonuli vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Ce trebuie să faci dacă te surprinde furtuna pe plajă

Loading...

În cazul în care o vijelie precum cea din Grecia vă prinde pe plajă, trebuie să încercaţi să vă adăpostiţi imediat. Vedeţi umbrelele acestea deschise? Sunt primele care sunt luate de vânt şi vă pot răni. Cele închise sunt mai puţin vulnerabile în faţa vântului, dar şi acestea pot reprezenta un real pericol. Ce ne mai poate lovi la plaja, în caz de furtună? Şezlongurile, nu le ignoraţi, şi sunt chiar mai multe decât umbrelele! Iar în cazuri extreme, acoperişurile smulse de vânt care ne pot omorî.

 

Un EXEMPLU de primar : A renunțat prin declarație notarială la pensia specială :”Este furt din buzunarele românilor”

 

Loading...