Diplomă de mamă eroină şi o rentă viageră pe viaţă. Pomană electorală ?

545

Diplomă de mamă eroină şi o rentă viageră pe viaţă. Asta ar urma să primească, femeile care nasc mai mult de 3 copii. Legea a trecut tacit de Senat, dar mai există un hop votul deputaţilor. Aleşii neamului speră că, în acest fel, natalitatea va exploda. Gurile rele spun însă că, ar putea fi vorba de încă o pomană electorală.

 familie_16_copii_04174300

Cine are copii sa-i traiasca, ci nu nici ca-si mai doreste. Doar curajosii se mai incumeta sa aiba casa plina de prichindei in vremurile acestea.   „Sunt cei din clasele bogate care isi permit sa aiba mai mult de 3 copii, sunt cei din clasele foarte sarace care au mai mult de 3 copii pentru ca nu fac planning falial so exiosta din clasa medie foarte putini care au 3 copii pentru ca ii doresc si pentru ca le plac copiii.”, spune doctorul Doru Pana.

loading...

La ei se refera un proiect de lege adoptat tacit de Senat. Renta viagera lunara pentru mame eroine ar trebui sa fie intre 30 si 50 % din salariul mediu net pe economie, adica intre 630 si 1000 lei. „Suflet si bani trebuiesc e mai greu cu 3,4 copii. Va dati seama ca e mai greu cu 3,4 copii sa ii cresti, dar daca mai vine si acest ajutor de la stat ar fi foarte bine”, a declarat un barbat.

„Este o problema de siguranta nationala scaderea natalitatii. Cred ca in noua legislatura vom avea o lege a mamelor eroine si in sfarist toate femeile vor putea sa nu mai duca grija zilei de maine”, spun alesii statului.

Chiar  daca legea nu a fost inca adoptata, initiatorul a anuntat ca vor fi aduse amendamente astfel incat sa beneficieze de renta viagera si tatii care isi cresc singuri trei sau mai multi copii.

Cei care vor decide daca acesti bani ajung sau nu la mame sunt deputatii. In anii 90 in Romania s-au nascut peste 300.000 de copii. In 2013 natalitatea era la jumatate, potrivit datelor de la INS.

loading...