Descoperire EPOCALĂ! Misteriosul oraș Atlantida, a fost GĂSIT – VIDEO

824

Orașul Atlantida, misteriosul oraș evocat de Platon în operela sale, pare să fi fost găsit de cercetători după o muncă sisifică ce s-a întins pe mai mulți ani. Conform ultimelor informații, localizarea orașului s-ar fi făcut cu ajutorul Google Maps.

Cei care cred în măreția orașului Atlantida susțin că acesta a fost locul din care se guverna întrega lume, iar istoriile ce țin de locul mistic nu contenesc să apară.

Din imaginile oferite de cercetători se conturează o așezare antică chiar în largul mării, pe lângă insulele Azore – Portugalia – și are o formă pătrată,, informează dailystar.co.uk.

Imaginile, postate pe Youtube, au strîns un număr record vizualizări într-un timp scurt, iar opiniile s-au împărțit, așa cum era de așteptat. În timp ce unii afirmă că datele coincid, alții susțin că Platon a descries Atlantida ca fiind circulată, nicidecum dreptunghiulară, însă cu siguranță mileniile care au trecut peste orașul devenit obsesie au adus schimbări majore în forma acestui loc.

Blake Cousins, unul dintre pasionații care se ocupă de analiza Atlantidei afirmă că măsurătorile locului coincid cu cifrele prezentate de Platon, iar suprafața ar fi de 413 mile, exact cum susținea reputatul filosof. „În opinia mea, dovezile găsite cu ajutorul Google sunt suficiente. Această zonă corespunde cu ce a descris Platon, iar construcția Altantidei de tipul inel în inel corespunde cu ceea ce am găsit”.

Principalul oraş al Atlantidei era apărat de canale dispuse în cercuri concentrice, cu ziduri înalte care protejau zonele din cercurile intermediare. Atlanţii ar fi realizat un vast canal, ce lega mai multe canale mai mici cu oceanul în partea de sud, iar întregul comerţ al lumii în acea perioadă ar fi parcurs acest drum de apă, se menţionează în lucrarea ”Istorii pierdute”.

loading...

Platon vorbeşte şi despre apariţia Atlantidei, ce ar fi fost creată când zeii din Olimp şi-au împărţit lumea. Poseidon, zeul mării, şi-a însuşit-o şi a transformat-o aşa cum a crezut de cuviinţă. Odată cu creşterea prosperităţii, atlanţii au devenit din ce în ce mai corupţi moral, iar zeii au hotărât să îi distrugă, provocând un uriaş cutremur, care a scufundat Atlantida în adâncurile oceanului.

Teorii fanteziste despre continentul dispărut
Cea mai fascinantă teorie legată de continentul dispărut este expusă de scriitorul american Ignatius Donelly în cartea sa ”Atlantida: lumea antediluviană”. Acesta arată că Atlantida a reprezentat baza marilor civilizaţii ale lumii antice, pornind de la Egipt şi până la imperiul Inca prin prisma tehnologiei şi cunoaşterii avansate a atlanţilor.

Donelly a avansat ideea că multe din miturile şi legendele unor culturi, cum ar fi zeii nordici sau mitologia clasică, ar fi avut la bază informaţiile din istoria Atlantidei. După marele cutremur care a distrus Atlantida, supravieţuitorii s-ar fi refugiat în alte părţi ale lumii, unde au întemeiat noi civilizaţii, menţionează Joel Levy în cartea sa.

Scriitorul american a adus ca argument al teoriei sale asemănările c e ar exista între construcţia piramidelor din Egipt şi cultul Soarelui, mergând până acolo încât a afirmat că hieroglifele mayaşe şi cele egiptene ar fi fost înscripţionate de atlanţi, care ar fi inventat şi scrierea pentru aceste civilizaţii, alături de astronomie, sticlă, compas şi alte astfel de atribute ale civilizaţiei.

Arheologii şi oamenii de ştiinţă au demontat de-a lungul vremii teoria lui Donelly, un exemplu fiind similarităţile dintre limba mayaşă şi cele mediteraneene, care, de fapt, nu există. Naziştii s-au folosit de legenda Atlantidei pentru a da credibilitate mitologiei rasiste pe care o promovau. Ei au venit cu ideea că Atlantida ar fi fost locul de origine al arienilor nordici, care au creat civilizaţia pe Pământ şi unde s-ar fi dezvoltat un fel de societate fascistă utopică. Deşi teoria lor frizează ridicolul, grupurile neonaziste din Europa, America şi fosta Uniune Sovietică se raportează des la ea chiar şi astăzi, se menţionează în lucrarea ”Istorii pierdute”.

loading...