DECLARAȚIE EXPLOZIVĂ a Olguței Vasilescu: „Bugetarii vor primi cu 4% mai mult pe lună de anul viitor, după ce salariile brute le vor fi majorate cu 25%…”

475

Bugetarii vor primi cu 4% mai mult pe lună de anul viitor, după ce salariile brute le vor fi majorate cu 25%, a declarat ieri seară Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, la TVR.

Loading...

După ce a susținut sus și tare că transferul contribuțiilor nu-I va afecata pe salariați, că nici un salariu al bugetarilor nu va scădea, Olguța Vasilescu aruncă bomba. Recunoaște, așa cum a mai făcut și în alte situații post-factum că ce au suspectat speciliștii s-a adeverit. „Noi n-am spus niciodată că prin acest transfer de contribuții cresc salariile”, a subliniat ministrul Muncii.

„Este foarte adevărat că dacă ne uităm la legea pensiilor și corelăm cu ea, o să vedem și o să vă convingeți în momentul în care va fi făcută publică această variantă de lege a pensiilor, contribuția care merge către pilonul I de pensii este mult mai mare decât cea din prezent”, a mai menționat ea.

„Pentru toți bugetarii sunt creșteri de 25% pe brut, asta înseamnă 4% pe net, dar la persoanele cu handicap, la IT-iști, la cei care erau scutiți de impozit până acum creșterile vor fi de 29% tocmai ca să acopere această diferență. Nu va fi o scădere”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Loading...