Decizie ciudată a magistraţilor în cazul ambulanţierului ,care a depăşit viteza legală pentru un transport urgent de sânge şi plasmă

414

Decizie bizară a magistraţilor în cazul ambulanţierului Liviu Mihalache.

El a apăsat mai tare pedala de acceleraţie în luna iulie, pe Cod Roşu de caniculă şi cu aerul condiţionat stricat, ca să ducă urgent un transport de sânge şi plasmă la Iaşi.

Ambulanţierul a fost oprit de Poliţie

Liviu Mihalache a fost oprit de către un echipaj de la Politia Rutieră, amendat cu 580 de lei si i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile.

Ambulantierul a contestat procesul verbal si, în primă instantă, Judecătoria Vaslui a decis că acesta a avut dreptate si a anulat sanctiunea politistilor, dându-i doar un avertisment. (DETALII, MAI JOS …)

Loading...

Judecătoria Vaslui a anulat sancţiunea

“Fată de considerentele de mai sus, instanta, urmează să admită plângerea contraventională formulată de petent, să modifice procesul-verbal contraventional în sensul înlocuirii sanctiunii amenzii contraventionale în cuantum de 580 lei aplicată petentului cu cea a avertismentului si să înlăture sanctiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conducere pe o perioadă de 30 de zile. Vor fi mentinute celelalte dispozitii ale procesului-verbal contestat. Totodată, instanta atrage atentia petentului asupra pericolului social al faptei săvârsite, asupra urmărilor care s-ar fi putut produce, precum si asupra necesitătii respectării dispozitiilor legale în vigoare”, se arată în motivarea instantei de judecată, informează vremeanoua.ro

Judecătorii Tribunalului Vaslui au fost de altă părere

Totuşi, fără să tină cont de circumstante, judecătorii Tribunalului au decis desfiintarea deciziei dată în primă instantă, amendarea ambulantierului si suspendarea dreptului de a conduce al acestuia pentru 30 de zile.

Ambulantierul a considerat că e mai bine să accelereze, decât să i se strice transportul. Pentru asta, Liviu Mihalache a rămas pieton.

 

Imagini DRAMATICE:O femeie a fost spulberată chiar sub ochii fiicei ei, în timp ce se duceau la serviciu

 

Loading...